Fede Valverde a fizikai teljesítőképessége határán

Az uruguayi játékos a Real Madrid, valamint hazája válogatottja összes eddigi mérkőzésén pályára lépett a 2021/22-es idény kiírásában, így nem túlzás kijelenteni, hogy fizikai teljesítőképessége határán mozog.

Fede Valverde 61 nap leforgása alatt 16 mérkőzésen lépett pályára a 2021/22-es idény kezdete óta. A 23 éves középpályás a fizikai teljesítő- és állóképessége határait feszegeti, hiszen átlagosan 3,8 naponta meccsterhelésnek volt kitéve az elmúlt 2 hónap folyamán. 

A fiatal játékos a Real Madrid eddigi 10 meccsének mindegyikén megfordult a pályán, ugyanez igaz az uruguayi válogatott 6 összecsapására. Jelenleg nincs még egy olyan játékos Carlo Ancelotti keretében, aki ekkora terhelésnek lett volna kitéve. Valverde mindössze 30 percet pihent az eddigi mérkőzések során, ami meglehetősen aggasztó lehet a fizikai teljesítőképességét figyelembe véve, hiszen sem a klub, sem pedig a szurkolók nem szeretnék, ha egy esetleges túlterhelés miatt a partvonalon kívülre kerülne. 

Igaz, hogy a Real Madrid nem játszik mérkőzést a hétvége folyamán, hiszen az Athletic Bilbao elleni bajnokit a klub kérésének megfelelően elhalasztotta a szövetség – ennek oka az, hogy a CONEMBOL, azaz a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség égisze alatt meghirdetett válogatott mérkőzések miatt az érintett játékosok nem vehettek volna részt a LaLiga küzdelmeiben. Az élet azonban így sem áll meg, nincs idő a pihenésre, hiszen hétközben már újra a Bajnokok Ligájában kell teljesítenie Ancelotti legénységének. 

A blancók kedden lépnek pályára Ukrajnában, a Sahtar Doneck otthonában, mindezt úgy, hogy Valverde csak tegnap tért vissza Madridba a válogatott táborából. Afelől viszont ne legyen kétségünk, hogy a pihenés perceit nem Ukrajnában találja majd meg az ifjú titán. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK