Ancelotti: A játékosok is pontosan tudják, mennyire fontos ez a meccs

A holnap este 21:00-kor kezdődő, Sahtar Doneck elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti válaszolt az újságírók kérdéseire.

Jelenlegi forma

„Hiába nem játszottunk meccseket, ez egy pozitív időszak volt számunkra, mivel jó formában tértek vissza a játékosok, persze Hazard-t leszámítva. Mendy és Marcelo is bevetésre készek, Kroos állapota pedig tovább javult. Tetszett, amit láttam az utolsó pár edzésen és készen állunk, hogy szép játékot játszva jó eredményt érjünk el.”

„Górcső alá vettük a legutóbbi meccseken ejtett hibákat és készen áll a csapat erre a nehéznek látszó mérkőzésre egy olyan csapat ellen, amely szép focit játszik és mindent meg fog tenni a győzelem érdekében. A szünet előtti meccseken nem teljesítettünk jól, most pedig ezzel és a Barcelona ellenivel rögtön két fontos összecsapás vár ránk. Most a szünet után meg kell mutatnunk mit is tudunk, a csapat pedig nagyon motivált és készen áll.”

Csapat állapota

„A felkészülés évről-évre változik, mivel a szezon szakaszai is változnak. A szezonnak ebben a periódusában valójában még egyik csapat sem ad bele mindent, ami a csövön kifér, ez pedig természetes, főleg mivel a válogatott szünetek is nehezítik a helyzetünket. Tudomásul kell venni, hogy nem ez a legfontosabb része a szezonnak, hanem az majd májusban és áprilisban jön, amikor döntőket kell játszanunk.”

„Kroos, Modrić és Casemiro továbbra is hozzák az ezen a szinten elvárt teljesítményt, mivel a legjobbak között vannak a posztjukon. Vannak azonban fiataljaink is, akik egyre több játéklehetőségre pályáznak, mint Valverde, Blanco vagy éppen Camavinga. Figyelembe kell vennünk a korukat és a lehetőségeket, amikor játékidőt adhatunk nekik a tapasztalatszerzés érdekében. A középpályánk kétségtelenül a világ legjobbjai között van.”

Felállás

„Az, hogy nem játszottunk karakteres focit, annak tudható be, hogy mindig történt valami a mérkőzéseken. Voltak alkalmak, mint az Espanyol elleni is, amikor megnéztem, hogyan védekezünk 4-4-2-es felállásban, viszont mára már egyértelmű számomra, hogy a 4-3-3 fekszik a leginkább a csapatnak. Lesznek meccsek, amikor esetleg valódi szélsők nélkül fogunk 4-3-3-at játszani, de ez a csapat a 4-3-3-hoz van szokva és a játékosok számára is ez a legideálisabb.”

Ancellotti-real-madrid-sahtar

Hazard sérülése és Mendy visszatérése

„Hazard-nak már elege van az apró sérüléséből, amit elszenvedett, és most is ezen dolgozik. Túlterheltség miatt jelenleg nem bevethető, de a Barcelona ellen vagy legkésőbb az Osasuna ellen már számíthatunk rá. Mendy felépült és játékra kész, de azt még meg kell néznünk, hogy van-e olyan állapotban, hogy a kezdőben kapjon helyet. Ez fontos számunkra, mivel a baloldalon Miguel Gutiérrez volt az egyetlen fitt játékosunk, aki egyébként nagyon jól teljesített. Most már azonban két játékra kész balhátvédünk is van, ami azért sokkal jobban mutat.”

Lunin

„Nagyon jól teljesít. Bíztató, amit edzéseken látunk tőle és már megmondtam neki, hogy mindenképpen kap játéklehetőséget a szezon során, azonban meg kell értenie, hogy Courtois személyében a világ egyik legjobb kapusa van előtte. Mindenki szerint meggyőzően teljesít és nagyon jó úton halad. Ő egy olyan kapus, akire szerintem egyértelműen fényes jövő vár.”

A Sahtar edzője

„De Zerbit nagyon jól ismerem, jó barátom. Remek munkát végzett a Sassuolónál és erős karaktert ad a csapatainak, nagyon jó focit játszanak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK