Mesterhármas: CA Osasuna

Mindannyian tudjuk, hogy régen minden jobb volt, a pacsirták szebben dalolásztak reggel, a kerítés is kolbászból volt, és mi sokkal jobban voltunk fiatalok, mint a mostani generáció. Újonnan jelentkező rovatunkban felidézünk három dolgot az éppen aktuális ellenfelünk kapcsán. Szálljon be mindenki a DeLoreanbe, kössétek be a biztonsági öveket, és készüljetek az időutazásra.

1. A magyar vonatkozás

Sajnos nem túl gyakran örvendhetünk magyar névnek a LaLiga küzdelmeiben, így az is meglehetősen ritka, hogy egy honfitársunk a világ leghíresebb klubjának kapuját vegye be. Nos, Vadócz Krisztián neve ezért is csenghet ismerősen a Real Madrid drukkereinek emlékezetében.

A ma 36 esztendős középpályás három teljes idényt tölthetett Spanyolországban, mégpedig az Osasuna kötelékében. A pamplonai egyesület 950 ezer euró fejében, négy évre szerezte meg őt a holland bajnokságban szereplő NEC csapatától, 2008. augusztus 10-én. Habár stabil kezdőjátékosnak sosem számított, mégis voltak fontos pillanatai. Már az első idényében döntő jelentőségű találatok fűződtek a nevéhez az Almería és az Atlético Madrid ellen is.

A nagy pillanata azonban 2010. május 2-án jött el, hiszen ez egy olyan momentum, egy olyan mozzanat volt, amit nagy valószínűséggel sosem felejt el: gólt szerzett a Real Madrid ellen, méghozzá a Santiago Bernabéuban. A 42. percben az a találat ugyan vezetést jelentett, a találkozót végül mégis a Real Madrid nyerte, Cristiano Ronaldo duplájának, valamint Marcelo góljának köszönhetően. Azok viszont, akik emlékeznek arra a meccsre, nemcsak a győzelem, hanem Vadócz nagy pillanata miatt is raktározták el magukban azt a 90. percet.

 

2. A legenda, aki mindkét csapatban megfordult

Nem sok olyan alak van a Real Madrid történetében, aki úgy vált halhatatlanná, hogy székhelyét Pamplonából helyezte át Madridba. Ignacio Zoco viszont elmondhatja ezt magáról.

A legendás középpályás 1959 és 1962 között 69 mérkőzésen lépett pályára az Osasuna mezében, majd 1962-ben szerződött Madridba, hogy történelmet írjon. 12 madridi éve alatt 438 mérkőzés és 16 gól került a neve mellé a habfehér mezben. Egyike volt azon játékosoknak, akik a legendás korszak végén, Puskás és Di Stéfano korosodása után fiatalként új impulzust tudtak adni a csapatnak.

Komoly klubsikerekhez járulhatott hozzá, hiszen Madridban töltött évei alatt hét alkalommal nyert bajnokságot, egyszer BEK-et, valamint két alkalommal a hazai kupában is diadalnak örvendhetett.

3. Egy kisebb találat

Karim Benzema 2009 óta minden egyes reggel úgy ébredhet, hogy elmondhatja magáról, a világ legcsodálatosabb klubjának csatára. Éppen ezért nem meglepő, hogy sok nagyszerű találat fűződik már a nevéhez, számtalan fontosabbnál-fontosabb gólt lőhetett az ellenfelek, a riválisok hálójába.

A 2011/12-es idényben az Osasuna ellen is megcsillant. Nem lehet azt mondani, hogy ez a találat egy rendkívül fontos pillanatban érkezett volna, hiszen a csapat jó szériában volt, azt a találkozót is 5-1-re húzták be. Mégis úgy gondoljuk, hogy a francia támadó akkor lőtte pályafutása egyik legszebb, legtechnikásabb gólját. Íme:

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK