Isco, a Real Madrid kegyvesztett mágusa

Habár Carlo Ancelotti az idény előtt még dicsérte a 29 éves focista hozzáállását, pár hónappal az idény kezdetét követően úgy tűnik, Isco ismét a középpályás lista alján helyezkedik el.

Isco az előző idényben, Zinédine Zidane irányítása alatt sem bővelkedett a játékpercekben. Mindösszesen 29 pályára lépése volt minden sorozatot figyelembe véve, ráadásul a 25 lejátszott bajnoki mérkőzéséből mindösszesen 8 alkalommal kapott lehetőséget kezdőként.

Ancelotti visszatérése egy potenciális mentőöv lehetett volna Iscónak, abból kiindulva, hogy talán az olasz edző első Real Madridnál töltött periódusa alatt nyújtotta ez idáig karrierje legjobb teljesítményét, azonban azután, hogy az első 3 bajnokiból kettőn a kezdőcsapatban kapott lehetőséget, hamar kiesett a kegyeltek közül.

Isco 59 percet töltött a pályán a Levante ellen, majd 66 percet a Real Betis ellen, és annak ellenére, hogy látszólag jó benyomást keltett, a Valencia ellen mindösszesen 12, a Real Mallorca ellen 18, a Villarreal ellen pedig már csak 9 perc jutott neki. Ez a szeptember 5-én lejátszott Villarreal elleni 0-0-s döntetlen volt eddig Isco utolsó mérkőzése, amin lehetőséget kapott.

Isco és Camavinga edzésen

A spanyol játékos októbere egy hátsérülés következtében regenerálódással telt, így kihagyni kényszerült az Espanyol, a Barcelona és az Osasuna elleni mérkőzéseket. Ancelotti a legutóbbi két találkozóra már ismét nevezte őt, azonban Isco mindkét meccset a padról nézte végig.

Mi több, a málagai idén még egyetlen percet sem játszott a Bajnokok Ligájában. A Sahtar elleni idegenbeli győzelmet sérülés miatt volt kénytelen kihagyni, míg a további 3 mérkőzést a padon töltötte.

Az eddig is a nagy középpályás trió (Modrić, Casemiro, Kroos) árnyékába szoruló Isco helyzetét Eduardo Camavinga érkezése még csak tovább nehezítette.

Fede Valverde továbbra is a legkedveltebb opció, ha esetleg egy friss embert kell beküldeni a középpályára, közvetlenül Camavinga és a régi önmagát kereső Asensio előtt, aki újabban a középpálya közepén kap lehetőséget Ancelottitól.

Ezen a képzeletbeli középpályás listán már csak Dani Ceballos az, aki Isco mögött foglal helyet, és egyre valószínűbbé válik, hogy a málagai születésű játékos ideje a Santiago Bernabéuban szépen lassan a végéhez ér.

Isco szerződése a Real Madrid együttesével jövő nyárig szól, tehát január 1-től szabadon tárgyalhat az érdeklődő csapatokkal egy esetleges megállapodásról, amelynek értelmében június 30. után ingyen csatlakozhatna új csapatához a madridiak kegyvesztett mágusa.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK