Ancelotti: Viníciusban van valami különleges, nagyszerű gólt szerzett

A Real Madrid biztosította helyét a spanyol bajnokság élén, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte a Sevilla együttesét. A találkozó után Carlo Ancelotti Viníciusról, Valverdéről és a rotációról is beszélt szokásos sajtótájékoztatóján.

A mérkőzés

„Egy nagyon erős ellenfél ellen léptünk pályára, akik bizonyították, mennyire jók, különösen az első félidőben. Egy szögletet követően hamar előnybe kerültek, ekkor kezdtük magasabban a letámadást, egy kicsit elvesztettük az egyensúlyt, így helyzeteket alakíthattak ki. Az egyenlítés után feljavult a védekezésünk, jobban irányítottuk a játékot, és szerencsére sikerült megszereznünk a vezetést is. Őszintén szólva szerintem a döntetlen lett volna a legigazságosabb végkimenetel, de a Real Madrid semmiképp sem érdemelt vereséget.”

„Vinícius nagyszerű gólt szerzett, van benne és a fizikumában valami különleges. Meglepett a gólszerzési képességével. Tudtam, egyénileg mennyire tehetséges, tudtam, milyen a cselezési képessége, milyen jó az egy az egy elleni szituációkban, de mindenkit meglepett a gólokkal, korábban ez nem volt jellemző rá. Nem olyan meccse volt, amire mindenki számított, a játékra koncentrált és szerzett egy nagyszerű gólt. Hihetetlen találat volt.”

Egy nagyon fontos játékos

„Olyan minőséget képvisel most, amilyet még soha. Mindenki azt várta tőle, hogy majd egy az egy ellen kiemelkedő lesz, azonban ma ezt nem mutathatta meg, de ő volt a legfontosabb játékos a pályán, és ismét egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a világ legjobbja legyen, mert nem játszhatsz mindig úgy, ahogy akarsz. Arra koncentrált, hogy hasznos legyen a mérkőzésen, ez pedig azt jelenti, hogy kihasználod az előtted álló lehetőségeket.”

Carlo Ancelotti

Rotáció

„Erősen zártuk a mérkőzést, de észben kell tartanunk, hogy a csereként beálló játékosok energiát adtak a csapatnak, ami segített a találkozó irányításában. Szerdán ismét pályára lépünk és lehet, hogy változtatásokat kell majd eszközölnünk.”

Valverde

„Az előttünk álló feladatokra kell gondolnunk. Hozzászoktunk, hogy háromnaponta meccsünk van. A ma pályára lépőknek pihenniük kell, azok pedig, akik nem kaptak lehetőséget, készen kell álljanak a játékra. Szükségünk van Valverdére, mert minden energiáját és az általa képviselt minőséget is a pályára viszi, ahogy Camavinga is tette. Mindketten fiatalok, a csapat pedig profitálhat ebből.”

VAR

„Nem láttam az esetet. Volt kontakt, de nem vagyok benne biztos így sem. A VAR egy fontos eszköz és azt gondolom, hogy az alkalmazásával a játékvezető is kevesebb hibát vét. A hétvégi fordulóban láttam pár rossz döntést.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK