Alaba: Mindvégig bíztunk a képességeinkben

A Real Madrid hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott az Inter Milan együttesével szemben, amivel a D-csoport első helyén jutottak tovább a nyolcaddöntőbe. A mérkőzés után a játékosok közül Modrić, Alaba, Carvajal, valamint Rodrygo nyilatkozott.

Modrić

A győzelemről

“Kifejezetten elégedett vagyok mind a teljesítményünkkel, mind az eredménnyel. Függetlenül a biztos továbbjutásunktól szerettünk volna a csoport élén végezni, hogy elkerülhessük az erősebb csapatokat a következő fordulóban. Egy biztos, ebben a sorozatban minden mérkőzést meg kell nyerni, ha a végén magasba akarod emelni a trófeát.”

“Az volt az edzőnk kérése, hogy tartsuk az ellenfél térfelén a labdát. Ennek kivitelezése jól sikerült, a kontráik alkalmával gyorsan labdát tudtunk szerezni, ha elveszítettük azt, letámadtuk őket. Amikor mi birtokoltuk a játékszert, nyugodtak tudtunk maradni, helyzeteket alakítottunk ki, ennek volt köszönhető Toni első félidei elképesztő találata is. Bár szerettük volna többet birtokolni a labdát, mégis az edző terve szerint játszottunk és az eredményel elégedettek lehetünk. A szünetben az volt Ancelotti kérése, hogy tartsuk folyamatos nyomás alatt őket, ne kapkodjunk, legyünk türelmesek.”

Saját forma

“Pazarul érzem magam, semmi nem indokolja, hogy a korommal foglalkozzak. Elegendő a teljesítményemre koncentrálnom, s arra, amit a pályán csinálok. Az évek előrehaladtával egyre kevesebb jelentősége lesz az életkornak. Manapság a játékosok megnyújthatják a pályafutásukat. Úgy érzem magam, mint aki még a harmincat sem töltötte be.”

“Fantasztikus érzés volt a szurkolóink előtt játszani, akik a kezdő sípszótól mögöttünk álltak és támogattak minket. Fantasztikus volt a hangulat. Hálásak vagyunk nekik.”

Barella kiállítása

“Azt hiszem, rosszul reagálta le a Militãóval történt ütközést, aki csak a labdát akarta megszerezni. Összeütköztek, ő felhúzta magát és rossz döntést hozott. Ez is a játék része, néha paprikás a hangulat. Fátylat rá.”

Alaba

A mérkőzés

„Sokat fejlődtünk az elmúlt pár hónap alatt. Nem engedtük, hogy idegessé váljunk, mivel mindvégig bíztunk a képességeinkben, amiről ma tanúbizonyságot is tettünk. Habár a teljes képet ma nem láthattuk, de gólveszélyesek vagyunk az ellenfél kapuja előtt. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek.”

„Próbálom minden tőlem telhetővel segíteni a csapatot. Ezt várják el tőlem és ezért vagyok itt. Keményen dolgozom, hogy még tovább fejlesszem magam.”

Védősor eddigi legjobb mérkőzése?

„Mostanában lejátszottunk néhány meccset, de ma különösen jól teljesítettünk, főleg hátul. Tudtuk, hogy az Intert milyen játékosok alkotják és azt is, hogy minél többet szeretnék birtokolni a labdát, azonban nem görcsöltünk emiatt, csak a feladatainkra koncentráltunk, ami végül kifizetődött.”

Alaba-Real-Madrid-Inter-Milan

Carvajal

Teljesítmény

„Ma csapatként jól végeztük a feladatunkat és nagyon boldogok vagyunk, hogy csoportelsőként térhetünk haza. Összességében egy jó mérkőzést tudhatunk magunkénak, és megérdemelten nyertünk. Most az a tervünk, hogy kipihenjük magunkat, mielőtt elkezdenénk a felkészülést a vasárnapi mérkőzésre.”

„Az edző azt kérte, hogy eleinte a pálya közepén tömörüljünk, majd amikor letámadnak, akkor mi is agresszívabbak lehetünk. Thibaut-tól Jovićig remek összhangban játszottunk, és ez volt a mérkőzés kulcsa.”

Rodrygo

Mérkőzés utáni érzések

„Rengeteg pozitívummal távozunk ma este. Megnyertük a meccset jó játékkal és csoportelsőként zártunk. Az edző csupán annyit kért, hogy tegyük azt, amit az eddigi mérkőzéseken, azaz támadjunk le agresszívan. Mi ezt teljesítettük is. Tudjuk, hogy innentől már csak egyre nehezebb dolgunk lesz, de ugyanígy kell folytatnunk.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy mérkőzésről-mérkőzésre fontos szerepet tölthetek be a csapatban. Nem sikerült gólt szereznem, de ez nem szegi a kedvemet. Innentől már bárkit kapunk, erős ellenfélre kell számítsunk, hiszen idáig senki sem jut el puszta szerencsével.”

Vinícius Jr.

„Örülünk a formájának. Nagyon keményen dolgozik, ezért jó látni, hogy milyen magas szinten teljesít.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK