Ancelotti: Mentálisan megterhelő mérkőzés lesz a derbi

Carlo Ancelotti a klub sajtósainak adott interjút a vasárnap esti, Atlético Madrid elleni mérkőzéssel kapcsolatban.

Felkészülés

„Nehéz mérkőzésre számítok. A hozzájuk hasonló csapatok ellen nagyon fontosak a párharcok, a pontrúgások és a szabad területek, mivel nagyon szívósan védekeznek. A kontráikban rengeteg veszély rejlik, szóval ezekre mindenképpen fel kell majd készülnünk és nem veszíthetjük el a fejünket.”

„A csapat jó formában van. Még van pár napunk nyomon követni Benzema állapotát, aki egyelőre még csak egyedül edzett. Casemiro és a csapat többi tagja viszont egészséges és készen áll. Voltak, akik picit fáradtabbak voltak ma, de ez érthető, mivel két napja még játszottunk. Legközelebb tartunk majd egy nagyobb taktikai megbeszélést, majd szombaton egy könnyebb átmozgató edzést a mérkőzés előtt.”

Carlo-Ancelotti-Real-Madrid-Atlético-Madrid

A rangadó legnagyobb varázsa

„Hatalmas rivalizálás van a szurkolók, a játékosok és lényegében mindenki között, aki érintett. Az Atlético le akarja győzni a Madridot, a Madrid pedig az Atléticót.”

Minőség vagy elkötelezettség?

„Mindkettő. Az elkötelezettség mentális szempontból nagyon fontos lesz, hiszen motiváltnak és higgadtak kell maradnunk, mivel fejben nagyon megterhelő lesz ez a mérkőzés. A minőséget pedig kreativitás képében kell majd pályára vinnünk, hogy ezáltal problémát okozhassunk egy nagyon jó védelemnek.”

„Mindennek az alapja, hogy legyenek jó játékosaid, ehhez hozzájön az elkötelezettségem, a motivációjuk és hogy otthonosak legyünk abban a szisztémában, amiben játszunk. A játékosok komfortosan érzik magukat abban, amit a pályán játszunk. A pályán kétségtelenül a képesség és az elkötelezettség a legfontosabb. Ezek nélkül nagyon nehéz egy jó sorozatot véghez vinni.”


Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Kollektív védekezés

„Courtoisnak jó mérkőzése volt a Sevilla ellen, csakúgy, mint Militãónak. Alaba és Mendy pedig továbbra is kiegyensúlyozottak. És akkor még ott van a pár sorral feljebb játszó játékosok teljesítménye is.”

“Például Vini Jr. munkája. Mindenki csak arról beszél, hogy mit csinál, ha hozzá kerül a labda, pedig labda nélkül is ugyanolyan hasznos, Rodrygóval egyetemben. A kettőjük munkája is segíti a csapatot kapott gól nélkül lehozni a mérkőzéseket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK