A Real Madrid 10 éve nem látott szezonkezdete

A Real Madrid 10 éve nem látott magabiztosággal kezdte az idei szezont, aminek köszönhetően már nyolc pontos előnnyel vezeti a spanyol bajnokságot a második Sevilla előtt. Azonban még közel sem szabad kiengedniük, amire a múlt is tökéletes példa lehet.

Az idény feléhez közelítünk, a királyi gárda pedig egyre távolodik az ősi rivális Atlético Madridtól és a Barcelonatól, valamint az új kihívóktól is, mint a Real Betis, a Sevilla vagy a Real Sociedad.

Ugyan a karácsony mindjárt itt van és a csapat előnye is jelentősnek tűnhet, azonban senki sem gondolhatja Valdebebasban, hogy a bajnoki serleg már becsomagolva fogja őket várni a fa alatt.

Már csak azért sem, mert volt már rá példa, hogy egy hasonlóan jó kezdést követően a bajnoki cím végül az utolsó pillanatban kicsúszott a csapat kezei közül. Ilyen volt a 2014/15-ös kiírás, amikor Ancelotti együttese 15 fordulón keresztül őrizte az első helyett, mielőtt végül elvesztette volna azt, továbbá ki ne emlékezne a csapat 2003/04-es idénybeli összeomlására Carlos Queiroz irányítása alatt.

A 2014/15-ös idényben történtek különösen élénken élhetnek a jelenlegi keret emlékeiben, mivel pont az akkori bukás vezetett Ancelotti idényvégi menesztéséhez.

Ancelotti-best-season-start-in-last-10-years

„22 meccset nyertünk meg sorozatban, de az idény második fele nem ment jól. Ezt nem felejtettem el,” mondta Ancelotti az Atlético Madrid legyőzését követő sajtótájékoztatón.

„Tudom, hogy mennyi buktató rejlik még az idény második felében és az akkor történtek most leckeként szolgálhatnak.”

Remek kezdés

Az idei kezdéshez hasonlóra legutóbb a „rekordok idényében”, José Mourinho irányítása alatt volt képes a csapat. Ekkor a Real Madrid végül 100 ponttal és 121 rúgott góllal zárta a 2011/12-es idényt.

Ha a továbbiakban az idény első felében látott formájukat tudnák hozni a blancók, akkor megközelítőleg 94 pontig juthatnának, ami nyolccal több, mint amennyivel tavaly az Atlético Madrid bajnok lett.

Madridstore
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

A jelenlegi 42 pont 6-tal több, mint amennyivel az elmúlt két idény ezen szakaszán állt a csapat és 12-vel több, mint a 2018/19-es kiírásban.

A jelenlegi 10 mérkőzéses győzelmi sorozat nemcsak a csapatot segítette a tabella, valamint a Bajnokok Ligája csoportjának élére, hanem Ancelotti is a Real Madrid történelmének legjobb győzelmi aránnyal rendelkező edzőjévé vált.

Az olasz mester eddigi 142 mérkőzésének 75.35%-án múlta felül az ellenfelét, amivel maga mögé utasította Manuel Pellegrini kereken 75%-os mérlegét. Rajtuk kívül csupán Mourinho tudta elérni a 70%-os határt. Érdekes, hogy Zidane ebben a tekintetben épphogy átlépi a 65%-ot, annak ellenére, hogy csupán 4,5 évnyi irányítása alatt a csapat második legtöbb kupát begyűjtő edzője lett Miguel Muñoz mögött.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…