Nacho: Nagyszerű csapatmunka volt ez a győzelem

A 2021-es évben utoljára lépett pályára a Real Madrid együttese, a királyi gárda 2-1-re győzte le az Athletic Bilbaót a San Mamésben. A találkozót követően a játékosok közül Nacho, Lucas Vázquez, illetve a mérkőzés legjobbjának választott Karim Benzema válaszolt az újságírók kérdéseire.

Nacho

A mérkőzés

„Nagyszerű csapatmunka volt ez és nagyon boldogok vagyunk, hogy megszereztük a három pontot. A találkozó elején nagyon kemény tempót diktált a két csapat és sikerült megállítanunk az ellenfél kontráit amellett, hogy gyorsan szereztünk két gólt.”

„Hamar válaszoltak is, de ezután is kemények maradtunk, ami a védekezést illeti. Képesek voltunk gondot okozni, amikor támadtunk. Összességében jó teljesítményt nyújtottunk.”

Növekvő előny a tabellán

„Fontos, hogy mi vezessük a tabellát, de jelenleg ez semmit sem jelent. Még túl korán van, az idénynek még csak a felénél járunk. Örülünk a csapat teljesítményének, de továbbra is meccseket kell nyernünk. Fontos, hogy hogyan állunk hozzá az ilyen mérkőzésekhez, amikor ennyi hiányzónk van. Mindenki, aki ma pályára lépett jól teljesített és ez sokat mond arról, hogy milyen nagyszerű keretünk van.”

Lucas Vázquez

A mérkőzés

„Örülünk a győzelemnek és annak, ahogyan a csapat teljesített. Nagyszerű környezetben játszottunk ma. Megmutattuk a karakterünk és személyiségünk.”

Nacho Fernández

„Komplett teljesítményt nyújtottunk az első pillanattól kezdve az utolsóig, támadásban és védekezésben egyaránt. Voltak időszakok, amikor nagyon jó irányítottuk a mérkőzést. Tudtuk, mennyire lendületesek, különösen a második félidőben jött ez elő, és képesek voltunk megküzdeni a győzelemért. Összetartottunk, Thibaut-tól kezdve egészen Karimig, mindannyian elkötelezettek voltunk a sikerért. Megszereztük a három pontot, az egész csapat kemény munkájának köszönhetően.”

Események

„Tudtuk, hogy erre a találkozóra fel kell pörögnünk. A csapat az első sípszótól kezdve arra koncentrált, hogy irányítsa a labdát és megmutassa sokoldalúságát az ellenfél kapuja előtt. Karim két nagyszerű góljával előnybe kerültünk. Innentől könnyebb dolgunk volt és végül nagyszerű győzelmet arattunk.”

Követendő út

„Az előnyünk tovább motivál minket. Tudjuk, mit kell tennünk, ha ezen az úton akarjuk folytatni. Nem akarunk kiengedni egy kicsit sem, még több győzelmet akarunk szerezni; nem akarunk most leállni.”

Benzema ovációja a San Mamésben

„Nem vettem észre, mert a mérkőzésre koncentráltam. Karim egy olyan játékos, akit mindig meg kellene tapsolnunk, amikor pályára lép és amikor elhagyja azt.”

Karim Benzema

Benzema

A mérkőzés

„Jó teljesítményt nyújtottunk egy nehéz ellenfél ellen. Ugyan kaptunk egy gólt, de szereztünk kettőt és begyűjtöttük a három pontot. Meg kellett küzdenünk érte, de ez az, amire a legjobb csapatok képesek. Nagyszerű gól volt az első, de a legfontosabb, hogy magabiztosságot adott nekünk ahhoz, hogy a másodikat is megszerezzük.”

„Szeretem az ilyen futballt. Egy ilyen stadion mindig boldoggá tesz. Büszke vagyok a mai győzelemre, mert a Bilbao egy nagyon kemény csapat és nagyszerű dolog itt pontokat szerezni.”

„Igyekszem minél több gólt szerezni, Nagyon büszke vagyok a mutatóimra és már a 300. gólomhoz közelítek a klub színeiben. Erős zárása volt ez az évnek. Pihennünk kell, mert még rengeteg munka vár ránk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK