Real Madrid: Håland és Mbappé továbbra is együtt szerepel a tervekben

Erling Håland a spanyol bajnokságban szeretné folytatni a pályafutását, még akkor is, ha a norvég kiválóság édesapja jobban örülne, ha fia a Premier League felé venné az irányt. A hírek szerint ezesetben a Real Madrid vagy a Barcelona jelenthetné Håland következő állomását, akik gyarapodó érdeklődéssel követik a játékos sorsát és már csak Mino Raiolaval kell felvenniük a kapcsolatot.

Minden jel arra mutat, hogy Spanyolország két gigásza közül fog kikerülni Håland új klubja. Javier Tebas, a LaLiga tulajdonosa szerint azonban jelen esetben ez egy elég egyoldalú összecsapás lenne.

A Real Madridnak megvan a háttere ahhoz, hogy Mbappé mellé még Hålandot is megszerezze,” – mondta Tebas.

A másik oldalról viszont Joan Laporta minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy meggyőzze Raiolát Håland átigazolásának elhalasztásáról, ezzel időt nyerve a Barcelonának hogy kilábalhasson a jelenlegi hullámvölgyéből és nagyjából másfél év múlva újból méltó ellenfele lehessen a Real Madridnak.

 

#LaPortada 'El Madrid ve posible fichar ¡a los dos!' pic.twitter.com/NEohX5ROpg

— MARCA (@marca) December 28, 2021

A királyiak azonban különösen jó kapcsolatot ápolnak a német alakulattal.

Aki Watzke, a Dortmund elnöke és nem mellesleg Florentino Pérez jó barátja, már értesült a Real Madrid érdeklődéséről, amire reagálva ki is jelentette, hogy jelenleg több esélyt lát arra, hogy Håland Spanyolországba igazoljon, mintsem Angliába.

A 21 éves támadó jelenlegi szerződésének értelmében egy 75 millió eurós ajánlat már elég lehet a játékjogának megszerzéséhez, igaz ehhez az összeghez vélhetően még Raiola jutaléka is hozzá fog jönni.

A Real Madridnál nem kérdéses, hogy jövő nyáron a támadósor megreformálása lesz a terítéken Mbappéval és Hålanddal a lista élén. A madridiak szeretnék Mbappét még szabadon igazolhatóként megszerezni, amivel jelentős összeget spórolhatnának meg, amit utána majd Raiola kifizetésére, valamint egyéb Håland megszerzéséhez szükséges költségekre költhetnének.

Legutóbb, a MARCA megkeresésére Raiola elárulta, hogy egy nagy üzleten dolgozik a Real Madriddal. A játékosügynöknek nincs ellenére egy jelentős megállapodás a Real Madriddal, amihez Håland tökéletes lehetőséget kínál.

Raiola legutóbbi Alf-Inge Hålanddal tett európai utazása során Barcelona után Valdebebasba is ellátogatott, ahol beszélt a klub vezetésével.

Madridstore
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Håland egy sikeres projekt része szeretne lenni. Egy olyan csapatnak szeretne a húzóembere lenni, amellyel minden fronton a végső győzelemért küzdhet, miután erre a Dortmunddal nem volt lehetősége. A kezdetekben a reflektorfény megosztását kerülni vágyó játékos számára mostanra egyértelművé vált, hogy neki nagyszerű játékosok között a helye, pont olyanok között, mint Mbappé vagy a Real Madrid játékosai. A Barcelonanál erre már kevésbé lenne lehetősége.

Håland és Mbappé egy csapatba kerülése valóságos címlap sztori lenne és uralná az újságokat. A két fiatal sztárnak a jövője akár össze is futhat a Real Madridnál és Mbappé már több mint valószínű elhatározta magát afelől, hogy jövőre a híres habfehér mezt öltse magára. Látszólag Håland ügye is egyre inkább afelé tart, hogy jövőre El Clásicón játszhasson vagy az egyik, vagy a másik az oldalon.

A Real Madrid vezetőségének nincs kétsége afelől, hogy ha sikerülne mindkét játékost szerződtetniük, abban az esetben a következő évtizedre garantált sikerük lenne.

Azonban arról sem feledkezhetünk meg, hogy Karim Benzema már egy évtizede kirobbanthatatlan tagja a csapatnak és Cristiano Ronaldo 2018-as távozása óta a szerepe csak egyre jelentősebbé vált.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK