Gyászhír: Elhunyt Francisco Gento

A Real Madrid hivatalos közleménye a klub tiszteletbeli elnökének, egykori legendás játékosának.

A Real Madrid, a klub elnöke és az igazgatótanács szeretné kifejezni legmélyebb sajnálatát Francisco Gento halála miatt. Az egyesület tiszteletbeli elnökétől és a labdarúgás legendás alakjától búcsúzunk.

A csapat szeretné részvétét és szeretetét kifejezni Gento felesége, Mari Luz, gyermekei, Francisco és Julio, unokái, Aitana és Candela, valamint minden hozzátartozója, egykori csapattársa és szerette irányába.

Francisco-Gento

Gento a labdarúgás történelmének egyetlen játékosa, aki képes volt a Bajnokcsapatok Európa-kupáját hatszor megnyerni. 1953 és 1971 között volt a Real Madrid játékosa, ezalatt pedig 6 BEK  mellett 12 bajnoki címet, 2 Király-kupát, 1 világkupát, 1 kis klubvilágbajnokságot és 2 Latin kupát nyert. A Real Madridnál 600 mérkőzésen lépett pályára és 182 gólt szerzett. Gento 43-szor volt a spanyol válogatott tagja.

Paco Gentóban minden megvolt, ami a Real Madridot jelképezi, emellett pedig a madridistáknak és a sport világának egy valóságos példaképe volt és lesz. A Real Madrid szurkolói és a sport szerelmesei örökre úgy fognak rá emlékezi, mint a labdarúgás egyik legnagyobb kiválósága. 

Francisco Gento 88 éves volt. A Real Madrid szeretné részvétét nyilvánítani a klub tagjai és rajongói irányába.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Joselu
Tovább

Orvosi jelentés: Joselu

A klub hivatalos tájékoztatása a játékos sérüléséről. A klub orvosi stábja által elvégzett vizsgálatok csontvelő-ödémát mutattak ki Joselu…
Bellingham
Tovább

Orvosi jelentés: Jude Bellingham

A klub hivatalos tájékoztatása a játékos sérülése kapcsán. A Real Madrid orvosi stábja által a mai napon elvégzett…