Egytől egyig: Athletic Bilbao – Real Madrid (1-0)

A Király-kupában csapott össze újra a madridi és baszk csapat, a meccs végeztével a hazaiak örülhettek, akik így bejutottak a legjobb négy közé.

Real Madrid – 3,8 (szerkesztői pontszám: 3)

Teljesen őszintén bevallom Nektek, hogy az égvilágon semmi kedvem nincs megírni ezt a cikket, pedig nagyon vártam. Vártam Bale visszatérését, aki a hírek szerint az egyik legjobb formában van fizikálisan, vártam hogy Jovic kapjon egy esélyt a bizonyításra, vártam, hogy vajon Hazard képes lesz-e újra eldönteni egy meccset, vártam, hogy esetlegesen Ceballos több percet kapjon, és egy fluidabb középpályát láthassunk. Ezek a játékosok tegnap összesen 0 percet kaptak. Nullát. Sebaj, ez biztos azt mutatja, hogy a kezdőcsapat veszélyes támadásokat vezetett a meccs során, és kontrollálni tudták a meccset. Ja, hogy nem? Ja, hogy összesen egy kapura tartó lövése volt a csapatnak 90 perc alatt? Ja. OK. Király. De akkor én mégis mi a jó ******* ****-ról írjak?  

Athletic Bilbao – 7,2 (szerkesztői pontszám: 6)

Egy roppant színvonaltalan meccs másik résztvevője volt a baszk alakulat, de ők legalább akartak gólt szerezni. Viszonylag jól megoldották a madridi csapat hatástalanítását, noha nagy feladat elé nem voltak állítva ilyen tekintetben. Bejutottak a legjobb négy közé, biztos mindent meg fognak tenni az európai kupaindulást jelentő tornagyőzelem megszerzése érdekében.

A mérkőzés legjobbja: a kitartó szurkolók (szerkesztői pontszám: 10)

Madridi oldalról legjobbat nem lehet választani, maximum legkevésbé rosszat, ezért nem is teszem meg. Egy kínszenvedés volt a tegnapi meccs, semmilyen értékelhető offenzív játékkal, így a meccs legjobbja azok a drukkerek, akik végigszenvedték ezt az egészet.     

Thibaut Courtois – 6,6 (szerkesztői pontszám: 7)

Megint nem rajta múlt, megtett minden tőle telhetőt, a gól olyan pontosan volt helyezve, hogy teljesen esélytelen volt a belga. Ezen kívül volt jó pár védése, együtt élt a játékkal, és lábbal is magabiztosabbnak tűnt picivel.   

Lucas Vázquez – 5,8 (szerkesztői pontszám: 6,5)

A kevésbé rosszak közé tartozott tegnap a lord, de így is sok beadás érkezett az oldaláról, illetve így is sokszor át tudták játszani. Ennek ellenére volt jó néhány kritikus blokkja, volt egy ígéretes passza az ellenfél tizenhatosába, és ennyi.    

Militao – 6,3 (szerkesztői pontszám: 6)

A legjobb brazil volt a pályán, felvette a harcot sebességben Williamsszel, aki most sem tudott gólt szerezni a Madrid ellen. Többször blokkolt Éder is kritikus helyzetben, viszont a játék szervezésével elég nagy bajok vannak, volt pár csúnyán eladott labdája.  

Nacho – 5,6 (szerkesztői pontszám: 5,5) 

Ugyanazt lehet elmondani róla is, mint a többi védőről, annyi különbséggel, hogy Nachót viszonylag könnyedén verték meg fejjel, többször is veszélyes helyzetekben.    

Alaba – 5,8 (szerkesztői pontszám: 5,5)

Az első játékrészben sokat mozgott, védekezésben is megdolgoztatta Nico Williams, de jól állta a sarat. A második etapra már beleszürkült a meccsbe, de nem is volt előtte olyan támadó, aki igazán jó teljesítményt nyújtott volna. 

Casemiro – 4,1 (szerkesztői pontszám: 3,5)

Nagyon lassú volt a tank tegnap, nem csoda, figyelembe véve, hogy mennyit utazott, és hogy mennyit pihent a szezon során Casemiro. A bekapott gólnál lehet hibáztatni, ha ahhoz van kedvünk.

Modric – 5,3 (szerkesztői pontszám: 4)

Semmit nem tett hozzá a meccshez, folyton lihegtek rajta páran, nem hagyták kibontakozni, ami okos volt, hiszen a horvát 36 évesen is kritikus ahhoz, hogy jó meccse legyen a csapatnak. Tegnap megölték a játékát, ezzel kibelezve az egész csapatot.

Toni Kroos – 4,7 (szerkesztői pontszám: 4)

Többet volt játékban, mint horvát társa, de ugyanannyit raktak hozzá mindketten a meccshez. Volt pár Tonitól igencsak szokatlan pontatlan labdája, az egyik ilyen ráadásul elég veszélyes helyzetben történt. A 75. percben Camavinga váltotta, aki meglepő módon, 18 évesen a Bilbao otthonában nem tudta megfordítani a meccs alakulását. 

Vini Jr. – 3,9 (szerkesztői pontszám: 2)

Értékelhetetlen teljesítmény a támadóktól, Vinit is beleértve. Semmi pozitívat nem adott hozzá a meccshez, védekezni legalább visszajárt. Isco váltotta a 60. percben.  

Asensio – 3,8 (szerkesztői pontszám: 1,5)

A karantén alatt felszedtem elég sok kilót, januárban döntöttem úgy, hogy újra elkezdek futni, és leadom magamról a felesleget. Egy standard, couch to 5k applikációt használok, amelynek az a lényege, hogy nyolc hét alatt nulláról öt kilométert tud futni az ember. Tegnap ennek a programnak a negyedik hetét fejeztem be, amikor is öt perc sétával kezdtem, majd három perc futás jött, aztán egy perc séta, utána öt perc futás és három perc séta, majd ez mégegyszer, végezetül pedig három perc futás, egy perc séta, és öt perc levezető séta. A meccs során észrevettem, hogy Asensio szintén ilyen periodusokban mozgott, csak a spanyol talán többet sétált. Nem baj, négy hét múlva már mindketten képesek leszünk öt kilométert futni!

       

Rodrygo – 3,6 (szerkesztői pontszám: 2,5)

Ugyanaz mint Asensio, plusz pontot azért kapja, mert az egyetlen kapura tartó lövés hozzá kötődik. 

Cserejátékosok:

Isco – 4,8 (szerkesztői pontszám: 3)

Sokat róla sem lehet mondani, volt egy jó lövése, de lesen volt. Így is az volt tegnap a legjobb esélye a csapatnak a gólszerzésre.  

Camavinga – 4,5 (szerkesztői pontszám: 2)

Semmit nem tett hozzá a meccshez, de legalább jól elszórta a labdákat. 18 évesen nem fog a Bilbao otthonában tizenöt perc alatt többet nyújtani, egy ilyen csapatban, Ceballost lehet jobb lett volna beküldeni.

Carlo Ancelotti – 2,4 (szerkesztői pontszám: 2)

Az egyetlen indok ami megmenti a minimális pontszámtól az az, hogy a védelmet legalább jól megszervezte. Írhatnék hosszú sorokat arról, hogy mi ment itt félre, hogy hogyan menedzseli a csapatot, hogy milyen morál lehet a 13 játékost leszámítva, de minek? Redditen sokan írták, hogy remélik, hogy levonja Carlo a következtetéseket a találkozóból, de valaki reménykedik ebben? Hat év alatt nem változott azokban a dolgokban, amit hiányolunk tőle, nem most fog varázsütésre elkezdeni rotálni. Remélem, hogy Benzema felépül a BL-re, mert a csapat csak vele képes focizni, ha nincs a francia, akkor nincs másik taktika, amit tudnának alkalmazni a srácok.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK