Leonardo: Van esélyünk megtartani Mbappét

A PSG sportigazgatója, Leonardo mesélt a L’Equipe-nek a francia támadó helyzetéről, esetleges távozásáról vagy maradásáról, de szóba hozta Sergio Ramost is.

„Nem tettünk egyértelmű ajánlatot Mbappé asztalára. Van egy igen fontos összetevője ennek a dolognak: a pénz lesz a legutolsó dolog, ami bele fog kerülni az esetleges szerződésbe. Szeretnénk neki a lehető legjobb feltételeket megadni, hogy a lehető legjobb játékos válhasson belőle.”

„Eddig alig beszéltünk a pénzügyi részéről a dolognak, mivel ez az egész nem erről szól. Kylian egy olyan értéket képvisel, amely estében a pénz csak másodlagos tényező. Ugyanakkor az összeget nagyjából két perc alatt rá tudnánk írni a papírra, nem jelentene gondot.”

„Egyre inkább azt érezzük, hogy maradni szeretne. Ez az egész az ő érzéseiről szól. Egy francia játékos fiatalon álmodozik arról, hogy külföldön fog játszani. Nem véletlen, hogy az 1998-as, világbajnok keret nagy része olyan játékosokból állt, akik külföldön futballoztak. Ugyanez igaz a 2018-as csapatra is, hiszen a kezdőcsapat tagjai közül csak Kylian játszott akkoriban francia klubban. Pogba, Griezmann például sosem játszottak a League 1-ben, illetve Zidane is leginkább külföldön építette fel pályafutását.”

 

„Fontos viszont megjegyezni, hogy korábban nem volt a PSG-hez hasonló méretű klub Franciaországban. Mi nem eladjuk a játékosokat. Szombaton nagyszerű volt a hangulat a stadionban, valami egészen új dolog született, és nem csak Kylian számára.”

„A valóság az, hogy Mbappé a világ legjobb játékosa jelenleg. Messi mindig ezen a szinten volt, most is ezt képviseli, de az is normális, hogy több játékos eljut erre a szintre. Ez nem arról szól, hogy egyikük jobb lenne, mint a másik. Messi 34 éves, Mbappé pedig 23.”

„Nem tudom megmondani, hogy mi fog történni, de vannak lehetőségeink arra, hogy megtartsuk. Mindaddig, míg pont nem kerül az ügy végére, próbálkozni fogunk és megteszünk mindent azért, hogy itt maradjon. Nem gondolnám, hogy a Real Madrid elleni mérkőzés eredménye bármit is befolyásolna ebben a tekintetben.”

„Ami Ramost illeti, amikor leigazoltuk, jó fizikai állapotban volt. Eddig azonban csak öt mérkőzést játszott nálunk. Sajnos nem az történt, amire számítottunk. Ez nehéz helyzet számára, és valójában mindenki számára. A szituáció egyértelmű, ha egyszer elérkezik az a pont, hogy nem játszhat többé, akkor egyértelművé tesszük, de jelenleg erről nincs szó. A kevés lehetőség megnehezíti a dolgát, nem tud vezérré válni. Várunk a következtetések levonásával, hiszen az idény még korántsem ért véget.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK