Alaba: Az El Clásico a történelme miatt különleges

David Alaba első idényét tölti a Real Madrid színeiben, de már tudja, milyen érzés betalálni a Barcelona ellen, az őszi bajnokin az ő góljával szerezte meg a vezetést a királyi gárda. Most a Realmadrid TV-nek nyilatkozott a vasárnapi Clásico előtt.

„A csapat jó formában van. Jól teljesítettünk az utóbbi időben, jól játszunk és tudjuk, hogy ezt kell folytatnunk. Nem hiszek abban, hogy ugyanaz a kulcs minden mérkőzésen, sok mindent kell tennünk annak érdekében, hogy az élen maradjunk.”

„A Clásicón szerepelni csodálatos volt. Fantasztikus élmény, azt a napot sokáig őrizni fogom az emlékezetemben. Ahogy mondtam, különleges élmény. Az El Clásicót a történelme teszi különlegessé. A mérkőzés előtti héten már különleges érzés lengi körül az eseményt, nem volt ez másképp ősszel sem. Véleményem szerint ez különbözteti meg a többi találkozótól.”

Gólt szerezni az első Clásicóján

„A gólom nagyszerű volt. Hogyan emlékszem rá? Kihoztam a labdát hátulról, elfutottam a bal szélen, majd a tizenhatosnál megkaptam a labdát és jól találtam el.”

David Alaba

Hogyan élik meg az emberek a Clásicót Ausztriában?

„Nem hiszem, hogy ez csak az én hazámra jellemző. Németországban és a világ minden táján különleges összecsapás ez. Ezt mindenki látni akarja, ez még különlegesebbé teszi. Ugyanúgy készülök rá, mint bármelyik másik mérkőzésre, azt csinálom, amit mindig is szoktam.”

Üzenet a szurkolóknak

„Imádom Madridot, örülök, hogy itt lehetek. Gyönyörű város, tele jó emberekkel, a klub pedig nagyszerű. Nagyon boldog vagyok itt. Köszönet a támogatásotokért. Találkozunk vasárnap. Hala Madrid!”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK