Courtois: Ez egy fontos győzelem

A Real Madrid játékosai közül Thibaut Courtois, valamint Fede Valverde nyilatkozott, miután a madridi alakulat 2-1 arányban múlta felül idegenben a Celta Vigo együttesét.

A három pont fontossága

„Nagyon fontos pontok ezek. A Celta ellen idegenben játszani mindig nagy kihívást jelent. Az eddig itt játszott mérkőzéseim egytől-egyig nehéznek bizonyultak. Nem tudom mennyire volt megérdemelt a győzelmünk, mivel az első félidőben szükségünk volt pár bravúrra a részemről. Ezt követően az ő térfelükön zajlott a játék és kaptunk három büntetőt. Mind a három jogos volt és csak ez számít.”

„A Celta jól járatja a labdát és szívósan játszanak. Az első félidőben nem helyeztünk rájuk akkora nyomást, mint kellett volna. Sikerült átjutniuk a középpályán és dominálni a mérkőzést, de végül behúztuk a győzelmet. Ez három nagyon fontos pont. Szerdán már a Bajnokok Ligájában fogunk játszani, ezért lendületben kell maradnunk.”

Büntetők előtti szabálytalanságok

„Az elsőt és a másodikat láttam. A harmadikat már nem láttam olyan tisztán a kapumból, viszont ha kiteszed a lábad, akkor… Ellenünk is ítéltek már hasonlóért büntetőt. Hosszú idő óta ez az első alkalom, hogy egy mérkőzésen három tizenegyest ítéltek a javunkra.”

Aspas leshelyzete

„Jött a fejes, én pedig a kapufára toltam a labdát. Iago a védők mögül indult, majd akadályozta Alabát a felszabadításnál. Ezt hívják lesnek. Ezt ő is pontosan tudja, tehát nincsen semmi probléma. Jó formában várhatjuk a szerdai találkozót. A Chelsea ma hazai pályán kapott ki. Erősnek kell lennünk szerdán. Az egy merőben más mérkőzés lesz. A mainál többre lesz szükségünk. Tudjuk, hogyan kell játszanunk, és nem hagyhatjuk, hogy az intenzitásunk alábbhagyjon.”

Courtois-against-Celta-Vigo

Valverde

Hangulat a csapaton belül

„Nagyon örülünk. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz. A Celta egy erős ellenfél, itt mindig nehéz játszani. Nem könnyű itt győzni. Most ezt ki kell élveznünk, majd kipihennünk magunkat a Chelsea elleni találkozóra. Tudtuk, hogy erősek a pálya közepén és hogy nehéz lesz ott megtartanunk a labdát. Sok helyzetet alakítottunk ki, amiket azonban nem sikerült kihasználnunk, viszont a büntetőket értékesítve győzni tudtunk és ez a legfontosabb.”

Courtois és Benzema

„Nagyon fontosak számunkra. Ideális esetben nem jutnak ilyen közel a kapunkhoz és Thibaut-nak sincsen ennyi dolga, de ettől függetlenül jó érzés, hogy ott van a kapunkban, mivel egy zseniális játékos és egy nagyszerű srác. Karim már korábban és most is megmutatta mit tud. Megvan minden tudása és bátorsága, amire egy klasszis játékosnak szüksége van. Előfordul, hogy egy kihagyott ziccert követően eltűnsz, ő azonban nem bújik el, hanem feláll bármilyen viszontagságból.”

Jelenlegi forma

„Hogy őszinte legyek, egy kicsit lefáraszt az utazás, mivel nagyon hosszú utakról van szó, amelyek több órán át tartanak és igencsak megnehezítik a helyes alvást. Ettől függetlenül készen állok mindenre és hogy kiharcoljam a helyemet a kezdő tizenegyben. Az uruguayi edző előszőr csak viccelt ezzel az egész „sólyom” dologgal, majd a csapattársaim átvették tőle. Úgy tűnik a kis madárkából egy sólyom cseperedett. Mentálisan és fizikálisan is készen állok, hogy megmutassam magamat Madridban.”

Chelsea

„Ez egy lehetőség, hogy revansot vegyünk a tavaly történtekért. Adottak a játékosaink, az éhségünk és a motivációnk is ahhoz, hogy elérjük a célunkat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK