Casemiro: Amikor a szurkolók kifütyülnek egy játékost, akkor az egész csapatot fütyülik ki

A játékosok közül a brazil középpályás válaszolt az újságírói kérdésekre a holnapi BL-meccs előtt.

A visszavágóról

"Úgy kell nekivágnunk a holnapi meccsnek, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Múlt héten az idei szezonunk legjobb 90 percét produkáltuk, de nem dőlhetünk hátra, mert a Chelsea egy erős csapat, és ki fogják használni a hibáinkat. Szeretném megkérni a szurkolóinkat, hogy most is legyenek mögöttünk, mert nagy erőt ad a biztatásuk, főleg egy ilyen nehéz ellenféllel szemben. Együtt kell ezt megcsinálnunk, együtt a szurkolókkal.

"A Real Madrid egyet jelent a “megnyerni mindent” filozófiával. Mindenki trófeákra vágyott a szezon kezdetekor, és most itt vagyunk a BL-elődöntő kapujában és 12 ponttal vezetjük a tabellát a bajnokságban. Keményen dolgozunk, most jön a szezon legnehezebb szakasza."

A csapat jó szereplésének kulcsa

"A címer a kulcs. Ez a klub arra született, hogy mindent megnyerjen, az olyan meccseket is, melyekről az emberek azt gondolták, hogy lehetetlen. A Real Madrid játékosai mindig az utolsó utáni pillanatig küzdeni fognak. Erről szól ez a klub. Hiszünk magunkban, és mindent beleadunk most is."

A játékrendszer

"Ez a kérdés az edzőnkre tartozik. Játszani akarok, de amikor Valverde a pályán van, akkor más stílusban kell futballozni, mint amikor Asensio vagy Rodrygo játszik azon a poszton. A legfontosabb dolog, hogy mindannyian nyerni akarunk."

Jókor jött az El Clásicós pofon?

"Senki sem szeret veszíteni, főleg nem egy El Clásicón. Megfelelően felkészültünk arra a meccsre, de aztán nem a terveink szerint alakultak a dolgok és kikaptunk. Az ilyen megtörténik egy hosszú szezon alatt, de a legfontosabb hogy jól reagáltunk az utána következő mérkőzéseken. Senki sem akar így kikapni a Barcelonától."

Kritikák

"Mindenkinek megfogalmazhat kritikát és mindenkinek meglehet a véleménye. Akkor is, ha igaza van és akkor is, ha nincs. Az a lényeg, hogy ne legyenek tiszteletlenek. Mi vagyunk a Real Madrid, a világ legnagyobb klubja. Továbbra is csináljuk a dolgunkat: meccseket és trófeákat nyerünk. Folyamatosan reflektorfényben vagyunk, és ez nem is fog változni."

Fontos a pályán is a tisztelet

"Biztos vagyok abban, hogy nem lesz egy egyszerű mérkőzés, de a szurkolóink velünk lesznek. A Chelsea-nek is megvannak az erősségei és mi is tudjuk, miben vagyunk jók. Ők a regnáló bajnokok, ezért tisztelnünk kell őket."

"De nemcsak az ellenfelet, de a játékvezetőt is tisztelni kell. Mindannyian a legjobbunkat akarjuk hozni a pályán. Én a Real Madrid címerét védem, a bíró pedig próbálja hiba nélkül lehozni a találkozót. Néha ez nem sikerül, de a tisztelet elengedhetetlen."

Benzema, a vezér

"Az egyetlen dolog, ami változott, hogy Karim rengeteg gólt szerez. Nagy lépést tett meg ebben előre. Nagyon jól olvassa a játékot, sokat beszél a csapatnak, de ez korábban is így volt. Néha az emberek csak a gólokra figyelnek, és nem látják azt a munkát, amit Benzema nap mint nap letesz az asztalra. Hosszú ideje a legmagasabb szinten játszik, és szeretnénk vele együtt ünnepelni. Karim beírta magát a Real Madrid történelmébe. Nagyon fontos számunkra, talán soha nem volt még ekkora szükségünk rá."

Egyéni teljesítmény

"Mindenki eldöntheti magában, milyen az idei szezonom. A legfontosabb, hogy az edző bízzon bennem. Ancelotti tisztában van azzal, hogy a keret minden játékosa fontos. Mindig a legjobbamat akarom nyújtani a pályán, és úgy érzem, hogy a Chelsea és a Getafe ellen is jól játszottam."

Sárga lap a Getafe ellen

"Ami a pályán történik, az ott is marad. Fontos, hogy tiszteletet mutassunk. Nem kellett volna lapot kapnom reklamálásért, ez az én hibám, főleg, hogy a Sevilla ellen lépünk majd pályára a következő fordulóban. Néha nehéz magadat türtőztetni a pályán."

A szurkolók támogatása

"Amikor a szurkolók kifütyülnek egy játékost, akkor az egész csapatot fütyülik ki. Mindenkinek lehet véleménye a futballról, de nem szeretem, amikor kifütyülik a csapattársamat. Mindent beleadunk a pályán, szóval nem érte ezzel egyet. Nem tetszett, ahogy a szurkolók viselkedtek Bale-lel, hiszen ő is része a klub történelmének. Rengeteg fontos gólt szerzett. Szóval, mikor kifütyülik őt, akkor a klub történelmét fütyülik ki. Együtt kell küzdenünk, azt akarom, hogy a Bernabéu mindig ott legyen mögöttünk."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK