Kovačić: A Real Madriddal részese lehettem már egy nagy fordításnak

A korábbi Real Madrid játékos, Mateo Kovačić nyilatkozott a Chelsea játékosai közül a sajtónak a Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágója előtt.

A felkészülés

„Sosem könnyű egy válogatott szünetet követően visszatérni, de ez nem lehet kifogás az azt követő két gyenge mérkőzésre. Le kellett ülnünk megvizsgálni és átbeszélni a dolgokat, közben azt is megnéztük, melyek azok a pontok, ahol jól teljesítettünk és melyek azok, amikre oda kell figyelnünk a jövőben. Jól ment ez a találkozó, ami mindig fontos, mivel nagy löketet tud adni. A Southampton elleni találkozóra felkészülten érkeztünk, és hasonlóan kell majd ezt holnap este is tennünk.”

kovacic-press-conference-ahead-of-chelsea-real-madridKép forrása: YouTube screenshot (Chelsea Football Club)

Az esélyek

„Persze, hogy van még esélyünk. Motiváltak vagyunk és a lehető legjobb oldalunkat akarjuk mutatni holnap. A múlt heti találkozó nem volt a legjobb mérkőzésünk, ez az eredményben is meglátszott, de természetesen van még remény. Jó mérkőzésre számítok, már nagyon várjuk a kezdősípszót.”

Az első mérkőzésen betöltött szerep

„Mindig nehéz, amikor nem játszhatsz, legyen szó bármilyen ellenfélről. Végül mindig az edző dönti el, hogy ki léphet pályára és ki nem. Készen álltam arra, hogy bármikor pályára léphetek, de ebben nincs semmi különös, egy csapat vagyunk. 20 játékos viszont akkor sem lehet egyszerre a pályán. A lényeg, hogy egységesek vagyunk és készen állunk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk holnap.”

Történelmi fordítások

„Sok-sok ilyen fordítás történt már, és szerencsére egynek én is részese lehettem. A 2015/16-os idényben a Real Madriddal idegenben veszítettünk 2-0-ra a Wolfsburg ellen, azonban a Bernabéuban egy 3-0-s győzelemmel megfordítottuk a párharcot.”

„Az elmúlt napokban szintén megnéztem a Chelsea Napoli elleni mérkőzését. Nápolyban 3-1-re kikaptunk, majd a Stamford Bridge-en nyertünk, és végül 5-4-es összesítéssel továbbjutottunk. A futball tele van meglepetésekkel. Természetesen holnap 100%-nál is többre lesz szükségünk, hogy továbbjussunk az elődőntöbe.”

Forrás: chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK