Tuchel: Tanulnunk kell a múltheti találkozóból

A londoniak vezetőedzője, Thomas Tuchel válaszolt a Real Madrid elleni párharc második mérkőzése előtt felvetődő kérdésekre.

A felkészülés

„Kétségtelen, hogy tanulnunk kell a múltheti találkozóból. Ez ennek a sorozatnak a szépsége, hogy két meccset kell vívnotok egymással nagyon kis időn belül, ezáltal tanulhatsz a mérkőzésekből, ehhez pedig használhatsz képeket, pillanatokat, szituációkat az első összecsapásról, hogy azokból tanulj a visszavágóra. A mérkőzésre való felkészülés során mindezek segítségével mi magunk is erre törekszünk.”

Az első mérkőzés

„Előszőr is fizikálisabban szerettünk volna játszani. Nem dolgoztunk elég keményen, nem hajtottunk kellően az első mérkőzésen.”

„Másodszor pihenés szempontjából hatalmas hátrányban vagyunk, mivel a Real Madrid egész évben öt cserével játszik. Mi a legkeményebb bajnokságban szereplünk és mi játszuk a legtöbb mérkőzést az idényben, valamint 2022-ben is. Szóval nem olyan egyszerű egy ilyen megterhelő mérkőzést lejátszani.”

Thomas-Tuchel-press-conference

Kép forrása: YouTube screenshot (Chelsea Football Club)

„Mi egy olyan csapat vagyunk, amelynek szüksége van a fizikalitásra, az élességre és az elkötelezettségre, hogy egy különleges együttes lehessünk. Ezekből nem tudtunk eleget hozni az első találkozón. Természetesen ez betudható volt az ellenfél tudásának és annak, hogy képesek voltak labdabirtoklással lassítani a játékot, ezáltal pedig irányítani azt. Ennyi az egész.”

Cél a labdabirtoklás?

„Ott van példának a visszavágó tavalyról. Ugyan egy üres Stamford Bridge-ben, de nagyon szívósak voltunk, nagyon pörgős találkozó volt, mégis gyengébbek voltunk a labdabirtoklás tekintetében. Tehát, ha a labda túlnyomórészt az ellenfélnél van, az nem kell, hogy egyebekben egy lassú mérkőzést eredményezzen.”

„Múlt héten valami hiányzott, szenvedtünk az ellentámadásokkal, a feladataink elvégzésével és a sebesség megtalálásával a megindulásokban.”

A méltó búcsú

„A legtöbb, amit tehetünk, hogy nem fogadjuk el a vereséget és a tőlünk telhető maximumot kiadjuk a pályán. Ezáltal megmutatjuk, hogy képesek vagyunk keményebben dolgozni, hogy tudunk jobban is játszani, hogy tudjuk, több kockázatot is vállalhatunk. Megmutatjuk a valós arcunkat és a képességeink határán teljesítünk. Előszőr ezt kell tennünk, utána már elfogadhatjuk, ami jön.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

 

Forrás: chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK