Egytől egyig: Osasuna – Real Madrid (1-3)

A játékosok úgy utaztak Pamplónába, hogy tisztában voltak vele, hogy már csak hét pontot kell gyűjteni a riválisoktól függetlenül, hogy a fővárosba kerüljön a bajnoki cím. Ebből a hét pontból sikerült lefaragni négyre, így akár már annak a lehetősége is fennáll, hogy a csapat bajnok lesz a hétvége folyamán, ha a Barca vereséget szenved soron következő két mérkőzésen.

Csapatok

Real Madrid – 7,6 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Összességében egy jó meccset zárt a királyi gárda, néhány igencsak bíztató játékelemmel, ám akadt pár dolog, ami hagyott még maga után kívánni valót az én számban. Az első játékrész a két szerzett gól ellenére sokkal gyengébbnek érződött, ami most már nem igazán érhet bármely madridistát meglepetesként, hiszen rendre feljavul a csapat játéka a második játékrészben. Valószínűleg ezt Antonio Pintus állhatatos munkájának is köszönhetjük. Örömteli volt látni, hogy több kulcsjátékos is pihenőt kapott, fontos ez a BL hajrá előtt.  

CA Osasuna – 5,1 (szerkesztői pontszám: 5)

A meccs első félórájában erős ellenállást tanúsítottak, ám nem tudták bírni a Madrid által diktált tempót a találkozó második fázisában. Szimpatikus csapat benyomását is kelthették volna, főleg akkor, ha nem lettek volna ennyire feleslegesen sunyin agresszívak.    

Játékosok

A mérkőzés legjobbja: Dani Ceballos – 7,7 (szerkesztői pontszám: 8,5)

Valahogy így kell élni a lehetőséggel. Nagyon aktív volt a spanyol középpályás az egész meccs folyamán, amíg pályán volt az összes szerzett gólban aktív szerepet vállalt, igazi kapocsként működött a védelem és a támadó szekció között. Külön öröm volt látni, hogy mennyire kapart, sajnálatos, hogy pont egy ilyenben sérült meg. Reméljük semmi súlyos. Az egyetlen dolog ami nem tetszett tegnap tőle, az a Suárez-Alba-Busquets-féle színésziskolából hozott ismereteinek kamatoztatása volt.         

Thibaut Courtois – 7,6 (szerkesztői pontszám: 7)

A bekapott gólról ismét nem tehetett, azon kívül pedig sok dolga nem akadt a belga óriásnak, leszámítva egy elképesztö vetődést a második félidő elején. A hosszú labdái sosem voltak Xabi Alonso pontosságúak, de tegnap még a szokásosnál is rosszabb volt e tekintetben.      

Lucas Vázquez – 7,5 (szerkesztői pontszám: 8)

Támadásban nem nyújtott szinte semmi értékelhetőt 95 percig, de a védekező feladatait nagyon szépen lehozta a spanyol. Alig jött Lucas oldaláról támadás, a gól is, és az összes veszélyes pamplónai helyzet Nacho oldaláról jött, vagy Militão egyéni hibájából. Megbízható teljesítményét egy góllal tudta megkoronázni, szépen követte le a kontrát, majd remekül értékesítette a lehetőséget.


Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Militão – 6,3 (szerkesztői pontszám: 5,5)

Nem a brazilról szólt a tegnapi meccs, az egyszer biztos. Az első félidőben úgy forgolódott, mintha egy búgócsiga lenne, már-már Raúl Albiolt idézte néhány esetben számomra. A bekapott gólnál Budimir közelében sem állt, a meg nem adott Osasuna gólnál megint valami break dance mutatványt nyújtott. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy milyen kvalitással rendelkezik, de talán nem ártana a padra egy 3. számú középhátvéd, aki szintén képes világklasszis produkcióra. Ramos, Pepe és Varane esetében elég jól működött ez a rendszer.  

Alaba – 7,5 (szerkesztői pontszám: 8) 

Sérüléséig messze az osztrák volt a legjobban teljesítő védőnk. Nem emlékszem hibára tőle, többször jó ütemben szerelt, illetve szerzett egy parádés gólt, illetve volt egy pazar lövése harmincról.

Nacho – 6,9 (szerkesztői pontszám: 6)

Az első félidei játékát csak katasztrófaként lehet jellemezni, rendre az ő oldalán jöttek a veszélyes támadások, a gólnál nem tudom mi volt az elképzelése, jó távolról végignézte a támadást, offenzív játéka pedig a nullával volt egyenlő. Szerencsére a második játékrészben feljavult a játéka, köszönhetően annak, hogy visszakerült eredeti posztjára, volt pár fontos mentése és megelőző szerelése, ami feljavította a pontszámát.  

Camavinga – 8,3 (szerkesztői pontszám: 8,5)

Gyengébb kezdet után igen erős folytatás. A meccs elején főleg védekezésben picit kevésnek éreztem, de az idő haladtával egyre inkább belejött a játékba, és igazi B2B produkciót nyújtott. Szinte mindenhol feltűnt a pályán, fizikálisan dominálta a középpályát, megindulásai kulcsfontosságúak voltak, a második gólnál a löbbölése csodálatos volt. Bíztató, reméljük nem áll meg a fejlődésben. 

Valverde – 7,7 (szerkesztői pontszám: 8)

Fede volt talán a leghaloványabb a középpályás triót tekintve tegnap, de ez csak annak köszönhető, hogy csendben végezte tegnap a dolgát. A lendület amit a csapatba és a középpályára hoz felbecsülhetetlen fontosságú, a következő szezonban kétségkívül a kezdőben a helye. 

Rodrygo – 8,3 (szerkesztői pontszám: 8,5)

Nem akarom elkiabálni, de mintha Rodrygo is szintet lépett volna az elmúlt pár hónapban. Clutch gólok, jó játék, és hatalmas szív jellemzi a játékát az elmúlt időszakban. Tegnap kiharcolt három tizenegyest, ebből kettőt be is fújtak, az elsőnél nem taposták meg eléggé teljes talppal a combját úgy tűnik, de ezeken kívül is végig veszélyes volt, felvállalta az egy az egy elleni szituációkat, amelyekből rendre győztesen jött ki, illetve volt egy parádés labdaátvétele is.     

Benzema – 5,6 (szerkesztői pontszám: 6,5)

Szívem szerint nem adtam volna neki ilyen kevés pontszámot, de mégiscsak kihagyott két tizenegyest. Ezt leszámítva adott egy gólpasszt, a harmadik gól előtt ő indította Vinit egy fantasztikus Zidane rulett után, szóval a kihagyott büntetők ellenére is igencsak hozzáadott a csapat játékához.          

Asensio – 6,6 (szerkesztői pontszám: 3)

Asensio az inverz Benzema. Semmit nem nyújtott a pályán, de mégis szerzett egy gólt. Kilenc gólnál jár már a szezonban, remélhetőleg ez némileg felstócolja az árát a nyáron.      

Cserejátékosok

Carvajal – 7,2 (szerkesztői pontszám: 8)

Nem Daniról szóltak az elmúlt hónapok, de tegnap tökéletesen szállt be a meccsbe. Stabilizálta a baloldali védekezést, és a támadásokba is remekül kapcsolódott be. Csak így tovább!  

Kroos – 6,9 (szerkesztői pontszám: 7)

Biztos helyen volt nála a labda, nagyon kiemelkedő dolog nem fűződött tegnap a nevéhez..

Isco – 7,1 (szerkesztői pontszám: 6,5)

Borzasztóan szállt be, de aztán feljavult a játéka, volt több pompás átadása is.

Vini Jr. – 7,6 (szerkesztői pontszám: 8)

Időhúzó cserének szánta Ancelotti, de Vininek más elképzelése volt. Majdnem lőtt egy gólt, majd kiosztott egy gólpasszt Lucasnak.

Edzői teljesítmény

Carlo Ancelotti – 7,9 (szerkesztői pontszám: 8)

Tetszett a kezdőcsapat, végre láthattunk olyan játékosokat is kezdeni, akik eddig elvétve kapták meg a lehetőséget. Sikerült az első játékrészben két gólt is szerezni, ami idén nagy teljesítménynek számít. A védelemben akadtak gondok, de a félidei kényszerű cserének köszönhetően sikerült stabilizálni az egységet. Camavinga lecserélését nem igazán értettem, ahogy azt sem, hogy Karim miért játszotta végig a meccset.  

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK