Ancelotti: Mindennél büszkébb vagyok arra, hogy a Real Madrid edzője lehetek

Az olasz mester ezzel a bajnoki címmel két rekordot is felállított.

Carlo Ancelotti a labdarúgás élő legendája. A tegnapi sikerrel pedig ő lett az első edző, aki mind a hat trófeát begyűjtötte a Real Madriddal, és ő az első edző, aki mind az öt top európai bajnokságot (angol, francia, német, olasz, spanyol) megnyerte.

Ancelotti szűkszavúan ugyan, de kommentálta ezt a remek eredményt az ünneplés közben:

“Elképesztően büszke vagyok. Imádom, amit csinálok, és az, hogy öt különböző bajnokságban is bajnok tudtam lenni azt jelzi, hogy jól végzem a munkámat. Mindennél büszkébb vagyok arra, hogy a Real Madrid edzője lehetek, és ezzel a klubbal nyerhetek trófeákat. Itt szeretném ezt folytatni."

"Nagyon elégedett vagyok, hiszen egy nagy kihívást sikerült teljesíteni. Ragyogó volt az egész szezonunk, végig stabilak voltunk és egyenletes teljesítményt nyújtottunk. Szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak a kemény munkájukért, a hozzáállásukért és az elköteleződésükért. Itt az idő az ünneplésre."

Ancelotti edzői rekordja

Carlo Ancelotti az első bajnoki címét még 2004-ben szerezte meg a AC Milan csapatával, aztán 2010-ben megnyerte az angol bajnokságot a Chelsea-vel, ezután következett 2013-ban a francia bajnoki elsőség a PSG-vel, majd 2017-ben a Bayern Münchennel megnyerte a Bundesligát.

Rekord a Real Madrid kispadján

Az olasz mester ezzel a bajnoki címmel mind a hat elérhető kupát begyűjtötte a Real Madriddal. A 2013/14-es idényben megnyerte a klubbal a Bajnokok Ligáját és a Király-kupát, majd a 2014/15-ös kiírásban az Európai-szuperkupát és a Klubvilágbajnokságot. A mostani szezonban a bajnoki cím mellett már januárban megnyerte a Spanyol Szuperkupát.


Kattints ide a részletekért!

Carlo Ancelotti egy élő edzőlegenda, aki ezidáig 22 trófeát nyert csapataival:

3 Bajnokok Ligája, 2 Klubvilágbajnokság, 3 Európai-szuperkupa, 1 Intertoto-kupa, 1 La Liga, 1 Premier League, 1 Seria A, 1 Ligue 1, 1 Király-kupa, 1 Angol-kupa, 1 Olasz-kupa, 1 Spanyol Szuperkupa, 1 Angol Szuperkupa, 1 Olasz Szuperkupa, 1 Francia Szuperkupa és 2 Német Szuperkupa

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK