Egytől egyig: Atlético Madrid – Real Madrid (1-0)

A tegnapi meccs legérdekesebb része a madridi publikum számára az volt, hogy vajon áll-e sorfalat az Atlético, vagy megszakítják ezt a hagyományt. Végül a sorfal elmaradt, de sok játékos pihenhetett, illetve a sérüléseket is elkerültük. Ezek a legfontosabbak. Ja, és nyert az Atlético 1-´0-ra.

Csapatok:

Atlético Madrid – 6,4 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Az életéért küzdő, legjobb csapatával kiálló Atlético egy kamu tizenegyessel megszerezte első győzelmét az újdonsült spanyol bajnokkal szemben az immáron négy és fél éve átadott Wanda Metropolitánóban, ahol a királyi gárdában olyan játékosok jutottak szerephez, akik eddig Ancelotti valamelyik pincéjében voltak elzárva. Semmi újat nem láthattunk a matracosoktól, durvák voltak, ám a bíró nem jutalmazta ezeket a megmozdulásokat a hazai oldalon sárga kártyákkal, számomra érthetetlen módon. A második félidőre picit visszaálltak, de Griezmann és Carrasco révén így is sokat tudtak veszélyeztetni. Kétségtelen, hogy ők voltak a jobb csapat, és hogy megérdemelten nyertek, de teljesen őszintén szólva egyáltalán nem érdekel. 

Real Madrid – 5,7 (szerkesztői pontszám: 4)

Nem sokat mutatott a királyi gárda, a legveszélyesebb helyzetek Fedéhez kapcsolódnak, aki saját lövészpályának használta a Wandát. Sok egyéni hiba volt, a csapat szerkezete egyáltalán nem volt kiforrott, a játék akadozott, de ezek egyike sem számít, hiszen a lényeg hogy a kulcsjátékosok pihentek, pár keveset látott játékos átélt egy madridi derbit, és a sérülések is elkerülték a csapatot. Én nekem ez felér egy győzelemmel.      

Játékosok:

A Real Madrid legjobbja: Jesús Vallejo – 6,2 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Nem volt nagyon sok jó teljesítmény tegnap, de Vallejo egész jól mutatott. Igaz, összehozott papíron egy tizenegyest, de szerintem azt mindenki tudja, hogy elég kérdéses szituáció volt. Többször blokkolt jól, összjátékban sem volt rossz, ha megfelel neki a negyedik számú hátvéd szerepe, akkor én szívesen látnám a csapatban jövőre is.          

Andriy Lunin – 7,3 (szerkesztői pontszám: 7)

Igazán sok dolga nem akadt az ukrán hálóörnek, Cunha lövését ügyesen hárította, de a többi Atlético lövés általában elkerülte a kaput. Magabiztosságot sugároz magából, de a képességeit még annyira nem tudjuk megítélni.      

Lucas Vázquez – 6,3 (szerkesztői pontszám: 5)

Egyik kedvenc játékosommá nőtte ki magát Lucas az évek során, egyszerűen nem lehet nem szeretni, de tegnap inkább a szimpatikus viselkedésével vétette magát észre, mintsem egy fantasztikus teljesítménnyel. Carrasco akkor verte meg, amikor csak akarta, és a támadásokat se tudta annyira segíteni.       

Militão – 6,2 (szerkesztői pontszám: 5,5)

Volt pár clutch szerelése, de ha visszaemlékezek, akkor inkább az jut eszembe, hogy picit össze-vissza szaladgált, és hogy egyáltalán nem volt labdabiztos már a legkisebb nyomásra. Örülök, hogy lecserélték, és pihenni tudott.   

Nacho – 6,8 (szerkesztői pontszám: 7,5) 

Nacho is lehetett volna a MOTM, néha prime Marcelot megidézve lépett fel a támadásokkal, ám védekezésben nem mindig volt a legstabilabb, habár azért a párharcai nagyrészét sikerrel abszolválta.     

Kroos – 5,9 (szerkesztői pontszám: 4,5)

Nem tudom, hogy miért játszott védekező középpályás poszton, de az nem az a szerepkör, amiben neki tetszelegnie kéne. Kifejezetten rosszul játszott tegnap, nem volt annyira pontos, és cserébe több elvesztett labdája is volt.   

Camavinga – 6,5 (szerkesztői pontszám: 6)

Nem a francia tinédzseré volt a tegnapi meccs, nem játszott rosszul, de a jó sem itt kezdődik. Volt pár fantasztikus szerelése, és progresszív futása, de nem tudott jó kapocs lenni a védelem és a támadósor között, és nagyon sok eladott labdája volt. Még mindig nagyon fiatal, jó tapasztalat volt neki a derbi.  

Casemiro – 5,9 (szerkesztői pontszám: 5)

Nem tudott olyan jól rombolni a brazil tank, mint ahogy szokott. Volt a második félidőben egy ziccere, amit Oblak kezébe helyezett, majd pár perccel egy ambiciózus lövése, ami majdnem kiszállt a stadionból.   

Rodrygo – 6,1 (szerkesztői pontszám: 6,5)

Ezúttal halványabb volt a brazil teljesítménye, mint az elmúlt pár meccsen, de így is övé volt messze a legjobb teljesítmény a támadó trió tagjai közül. Volt egy jó lövése, illetve kiharcolt pár szabadrúgást, de nagyon figyelték minden megmozdulását.     

Jović – 3,5 (szerkesztői pontszám: 4)

Nálam nincs nagyobb szurkolója a szerbnek, de a tegnapi nap nem róla szólt. Nem is meglepő, hiszen hónapok óta ez volt az első bevetése, és korábban sem volt annyira beágyazódva a csapatba. Nem nagyon tudta merre mozogjon, amikor a második félidőben picit többet lépett be a játékba, akkor meg lecserélték. Volt még egy ziccere, de ott Oblak jól jött ki a kapujából.              

Asensio – 4,7 (szerkesztői pontszám: 4)

Volt egy veszélyes szabadrúgása.      

Cserejátékosok:   

Vini Jr. – 6,2 (szerkesztői pontszám: 6,5)

Lendületet vitt a csapat támadásaiba, Asensiónak adott egy nagy labdát, ahol Vrsaljkot egy jobb bíró kiállította volna róla, egy jobb csapattárs pedig gólra váltotta volna a helyzetet. 

Valverde – 7,6 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Beállt és kihasználta azt, hogy az ellenfél kapujában a világ egyik legjobbja áll, és gyakorolta a távoli lövéseket vele. Hihetetlen erővel tudja megküldeni a labdát, de ami fontosabb, hogy pontosak is ezek a próbálkozások. 

Mendy – 5,9 (szerkesztői pontszám: -)

Nem nagyon emlékszem semmire vele kapcsolatban.

Modrić – 6,5 (szerkesztői pontszám: 7)

Mindig élmény nézni a játékát, annyira intelligens, és könnyed. Tegnap is úgy ugráltak körülötte a játékosok, mint egy átlagos kozármislenyi falunapon az illuminált állapotban lévő közönség Kis Grófo dalaira. 

Edzői teljesítmény:

Carlo Ancelotti – 6,1 (szerkesztői pontszám: 7,5)

A magas pontszámot a rotálás miatt érdemli meg Ancelotti, a meccs teljesen lényegtelen volt, egy jó edzés volt, a lényeg a pihentetés, és hogy senki nem sérült meg. Jó látni, hogy elkezdte használni a keretet, ez is sokat számíthat a Liverpool ellenében.  

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK