Ancelotti: Hazard sok lehetőséget kap majd jövőre

Carlo Ancelotti a csapat utolsó előtti bajnokija előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

“A játékosok jól tudják, hogy mi a céljuk, fókuszáltan, elhivatottan kell megközelítenünk a mérkőzést, intenzitással kell játszanunk. Fontos, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és megpróbáljunk győzni. Ami a versenynaptárt illeti, tiszteletben kell tartanunk. Volt hétközi mérkőzésünk is, de a következő két hétben azon fogunk dolgozni, hogy készen álljunk a döntőre.”

“Benzema pihenőt kap, megérdemli, ahogy Courtois és Vinícius is. Megdolgoztak érte. Kedden visszatérnek, hogy elkezdjék a felkészülést a következő mérkőzésre. Carvajal, Ceballos és Hazard viszont visszatérnek, jövő héten pedig mindenki bevethető lesz.”

“Az öltözői hangulat első osztályú, minden játékosom profi. Nincs arrogáns személyiség, mindenki alázatos, tisztelettudó a segítőkkel és az orvosi stábbal is. Nem könnyű megteremteni egy ilyen légkört, sokkal komplikáltabb keretek is vannak.”

“Senkiben sem csalódtam az idény során, mindenki keményen dolgozott, fegyelmezett és profi volt. Megleptek azok a játékosok, akiket eddig kevésbé ismertem, mint például Valverde, Rodrygo vagy Camavinga. Vinícius nem okozott meglepetést, tudtam, hogy tehetséges és meg is mutatta.”

“A sportban néha győzöl, máskor veszítesz. Aki képes veszíteni, az képes sikereket is elérni. Meg kell értenünk, hogy mindig lesznek vereségek is a futballban, ez minden edző életéhez hozzátartozik. Ezek mindig szomorúbb pillanatok, amiken át kell lendülni, ilyen a sport. Teljesen normális, ha az ember szomorú, amikor a dolgok nem megfelelően alakulnak, de ilyenkor pozitívan kell a jövőbe tekinteni.”

“Marcelót illetően nem beszéltünk a klubbal, egyelőre nem ismerjük a jövőjét, mert jelenleg ott a döntő körüli kihívás. A döntő után le fogunk ülni és mindent átbeszélünk.”

“Hazard-ról sem beszéltünk, mert az ő terve teljesen egyértelmű. Nagyon motivált. Nem a legjobb éveit élte eddig Madridban, de éhes a sikerre és meg akarja mutatni, hogy mire képes. A következő évben sok mérkőzésen játszhat, hiszen a tehetsége megvan, valamint a hosszú versenynaptár miatt rotációra is szükség lesz. Idén ezt nem a legjobban menedzseltük.”

“Egy komplettebb kerettel megengedheted, hogy többet rotálj és mindenki megkaphatja a lehetőségét. Egy kezdőcsapat összeállítása egy ilyen klubnál mindenki számára nehéz, nem csak a játékosok számára. Nem gondolom, hogy a percek száma a legfontosabb dolog, hanem a percek minősége. Rodrygo erre a legtökéletesebb példa. Nem játszott kiemelkedően sokat, de valahányszor lehetőséget kapott, minőséget vitt a játékba és megteremtette a különbséget.”


Kattints ide a részletekért!

“Salah azt mondta, hogy a posztján ő a világ legjobbja, és úgy vélem, igaza van. Nem könnyű még egy ilyen minőségű ballábas jobb szélsőt találni a piacon. Egyetértek vele, a posztján ő a világ legjobbja.”

“Madrid egy olyan város, ahol szívesen telepedik le és él az ember, efelől nincs kétségem. Nem egy szokványos város, hiszen az emberek boldogabbak itt, jól élnek, jól étkeznek. Szerethető a város hangulata, ebben a klíma is segít. Madrid egy olyan hely, ahol élni kell, nem csak nyaralni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK