Beharangozó: Liverpool – Real Madrid: Mindent bele a Tizennegyedikért!

Elérkezett a várva várt nap. A Real Madrid ma este ismét bebizonyíthatja, miért ő Európa királya. A blancók ellenfele a Liverpool lesz a pontban 21:00-kor kezdődő Bajnokok Ligája-döntőben. Előre a Tizennegyedikért!

A Real Madrid egy kimerítő utat megtéve és epikus fordításoknak köszönhetően a PSG-t, a Chelsea-t és a Manchester City-t kiejtve, 2014 óta ötödik alkalommal ismét Bajnokok Ligája-döntőt játszhat. A mérkőzésnek a Stade de France ad majd otthont, ahol a sorozat legsikeresebb, valamint harmadik legsikeresebb csapata (összesen 19 BEK/BL serleg tulajdonosai) vív majd kiélezett párharcot egymással.

A madridiak már csak 90 percre vannak attól, hogy ismét Európa királyai lehessenek, azonban könnyen meglehet, hogy Ancelotti emberei számára a legnagyobb kihívás még csak most következik. A blancókat szép emlékek kötik Párizshoz, miután az első és nyolcadik európai sikert is itt aratták.

A Real Madridnak a 35. bajnoki cím megszerzését követően most a 17. BL-döntőjén kell helytállnia. Az ellenfél a Liverpool együttese lesz, ezúttal már harmadik alkalommal, így a BL-, és BEK-döntők történetének ez a leggyakoribb párosítása. Az eddigi döntőkben mindkét csapat 1-1 győzelmen osztozkodott. 2018-ban, a csapatok legutóbbi összecsapásán, a madridiak örülhettek a hármas sípszót követően, a 13. sikerüket aratva. A döntők tekintetében döbbenetes statisztikát tudhatnak magukénak a madridisták, akik az eddigi 16 döntőből 13 alkalommal kerültek ki nyertesen, az esetek több mint 80%-ban.

Champions-League-final-Liverpool-Real-Madrid

„A klub történelme hajtott minket a nehéz pillanatokban, ezért is érdemeljük meg a döntőt” – fogalmazott Ancelotti, aki első edzőként jutott be 5. európai kupa döntőjébe. Az olasz mesternek ezúttal is nagy szüksége lesz Benzema jó teljesítményére, aki szenzációs idényt futva 15 góllal vezeti a sorozat góllövő listáját.

Liverpool

A blancók ellenfele, az Európai kupasorozatok történetének egyik legsikeresebb csapata lesz. A Liverpool a B csoportot megnyerve jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol az Inter Milant (nyolcaddöntő), a Benficát (negyeddöntő), majd a Villarrealt (elődöntő) búcsúztatta. Jürgen Klopp együttese nagyszerű teljesítményt nyújtott a sorozatban és a legjobb mutatókkal (10 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség) jutott el a döntőig. A Salah (8 gól), valamint Firmino és Mané (egyaránt 5 gól) által alkotott támadóegység egy valóságos rémálom a védelmek számára.

Korábbi találkozók

Mindent egybe véve ez lesz a 9. alkalom, hogy a sorozatban egymással találkozik a Real Madrid és a Liverpool. A történelem, ha egy hajszálnyival is, de a blancóknak kedvez (4 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség), akik a legutóbbi öt találkozóból négyszer győztesként kerültek ki. A Real Madrid készen áll, hogy ma este egy újabb fejezettel bővítse az európai kupákat magába foglaló történelmét és már csak egyetlen győzelem választja el őket a hőn áhított Tizennegyediktől.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK