Asensio: Ancelotti bízik bennem

Marco Asensio nyugodtan érkezik erre az interjúra – a Real Madriddal idén spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes lett, a válogatotthoz pedig másfél év után térhet vissza. Jelenlegi szerződése egy év múlva jár le, nemrég pedig ügynököt is váltott, jelenleg Jorge Mendes képviseli. Üzenete egyértelmű – többet szeretne játszani, de ezt egy érett játékos higgadtságával közli.

Érdekesség, hogy ez az interjú a Ciudad del Fútbol de las Rozas Gento-tantermében történik, és senki nem nyert nála több európai kupát. Hogy érzed, te is azok között vagy, akik most a Real Madrid történelmét írják?

Ez egy aranykorszak a Real számára, egy nagyon fontos időszak. Azért, mert trófeákat nyerünk és azért, ahogyan megnyerjük őket. Egy olyan generáció tagjai vagyunk, amely fontos volt, most is fontos, és még sokat adhat a klubnak. A szurkolóink nagyon élvezik ezt és ez engem is boldoggá tesz.

Rodrygo Manchester City elleni fejesgólja volt számodra a BL legszebb pillanata?

Igen, az volt. Igaz, hogy én is szereztem egy szép gólt az Inter ellen és mosolyogva emlékszem vissza arra is. Az korábban volt. De valóban, az a gól a City ellen, a gólpassz Rodrygónak…

Viccelődtök ezen vele?

(nevet) Igen, igen. Jót nevettünk rajta, igen.

Az idei statisztikáidat nézve nagyon keveset játszottál, éppen 2000 játékperc fölött voltál, és a válogatottól sem kaptál meghívót. Így is a csapat harmadik legeredményesebb játékosa voltál és átlagosan 170 percenként találtál be (kétmeccsenként egy találat). Nem érzed azt, hogy túl kevés lehetőséget kaptál ahhoz képest, amit nyújtottál?

Igen, az az igazság, amit te is mondasz, a statisztikák remekül mutatnak. Ez volt a leggólerősebb idényem Madridban. Volt egy időszak, amikor megvolt a folytonosság, a rendszeresség is. Ekkor tudtam bizonyítani magamnak és még több gólt szereztem. Nagyobb befolyásom volt a mérkőzések alakulására. Az utóbbi időben azonban hiányzott ez a rendszeresség. Az edző kevesebb alkalommal számított rám, de büszke vagyok arra, amit elértem ebben az idényben. A munka kifizetődött, címeket nyertünk, és nagyon boldog vagyok emiatt.

Marco Asensio

A szezon során ugyan nem kaptál annyi lehetőséget, de megmutattad, milyen vezető vagy, például a Granada ellen, amikor te szerezted a mindent eldöntő találatot. Csalódott vagy, amiért ilyen keveset játszottál?

Személy szerint nem vagyok csalódott, mert tudom, hogy mindent beleadtam idén. Végső soron vannak olyan dolgok, amelyek nem tőlem függenek és nem irányíthatom őket. Ami rajtam múlt és én kontrolláltam, az jól alakult. Igyekeztem a maximumot nyújtani, a legjobb énemet mutatni annak érdekében, hogy megnyerjük ezeket a címeket. Ezért nem vagyok csalódott. Amikor megkaptam a lehetőséget, éltem vele. 100%-ot nyújtottam és ez számít. Ez elégedettséggel tölt el.

A pillanatok embere vagy, elképesztő minőséget képviselsz, beleértve a csodás találatokat, de hiányzik a folytonosság. Úgy érzed, nem sikerül teljesen kihasználnod a tehetséged?

Végső soron ezt adja meg a folytonosság. Volt három vagy négy hónap, amikor ez megvolt, de nem akarok itt megállni. A magabiztosság nagyon fontos egy játékosnál. Tudni azt, hogy az idény során 40-50 meccsen is szerepelhetsz nagyon sokat dob az önbizalmon, gondolok itt a magaddal szemben állított elvárásokra, a számokra és arra, hogyan segítheted a csapatot. Személy szerint ezt értékelem és meglátjuk, mit hoz a jövő…

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK