Ancelotti új szerepet szán Hazard-nak

Az olasz szakember és stábja még mindig nagy reményeket fűz a belga játékoshoz, így a 2022-2023-as idényben már más pozícióban számítanának rá.

Eden Hazard ismét a nulláról indíthat a Real Madridnál, a belga szélső már nem szenved fájdalmaktól, a bokájából is eltávolították a korábban behelyezett titán lemezt, három csalódást keltő idény után pedig ismét nagy vággyal véghat neki a következő idénynek. Carlo Ancelotti tisztában van azzal, hogy a csapat gólvágójára, Karim Benzemára nem számíthat akkora mértékben, hiszen a francia támadó 35 esztendős lesz decemberben és már tavaly is az egyik legtöbbet játszó játékos volt (3919 perccel), emellett a katari világbajnokságon is kulcsszerepet szánnak neki a francia válogatottnál. Itt jön képbe belga kollégája, aki új szerepkörben tündökölhet a következő hónapokban.

Az AS információi szerint a klubnál Benzema helyetteseként látják Hazard-t, aki beugorhat az ő szerepkörébe, amikor a franciának pihenésre van szüksége – ez könnyen előfordulhat, hiszen a 2022-2023-as idény a téli világbajnokság miatt kissé rendhagyó lesz és sok klasszis játékos megszokott menetrendjét felboríthatja. Hazard végre megszabadult a jobb lábába helyezett csontegyesítő lemeztől, amely sok fájdalmat okozott neki, így az idény végén eltávolították. A BL-győzelem ünneplésekor a Cibeles téren optimistán nyilatkozott: „Három év tele sérülésekkel… De innentől mindent beleadok értetek.”

Eden Hazard

Ahol egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik

A bal szél, Hazard eddigi pozíciója teljesen Vinícius uralma alá került, a brazil játékos 22 találat mellett 16 gólpasszt osztott ki az előző idényben. A jobb oldalon Rodrygo kerülhet főszerepbe, ezért döntött úgy Ancelotti, hogy Hazard-nak középen ad lehetőséget hamis kilencesként, tartalékként pedig Borja Mayoral juthat szóhoz.

A klub Hazard londoni számaiból inspirálódott, ugyanis már a Chelsea játékosaként is szerepelt középső támadóként, akkor 26 mérkőzésen 8 gól és 6 assziszt fűződött a nevéhez 1749 játékperc alatt. Lényegében a 31 esztendős játékos 124,9 percenként működött közre egy találatban, ezek az adatok győzték meg a klubot arról, hogy Madridban is adjanak egy esélyt ennek az elképzelésnek.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK