Az UEFA-szuperkupa meccsen debütál az új lestechnológia

Az UEFA a Real Madrid - Eintracht Frankfurt Európai-szuperkupa mérkőzésen próbálja ki először hivatalos formában a SAOT (semi-automated offside technology) rendszerét, ami a leseket segíti majd jobban jelezni a játékvezetőknek.

Az UEFA célja ezzel a félautomata rendszerrel az, hogy segítsék a bírókat és partjelzőket a leshelyzeteknél. Ehhez rengeteg kamerát helyeznek el a pálya mellett, melyek 30 különböző testrészt tudnak beazonosítani a játékosokon a mérkőzés közben.

A hírek szerint a SAOT rendszert használni fogják a következő Bajnokok Ligája idényben is. Az UEFA az elmúlt két évben 200-nál is több tesztet végzett el annak érdekében, hogy kifogástalanul működjön a rendszer, és készen is áll az éles bevetésre.

“Az UEFA folyamatosan az új technológiákat keresi, amivel magasabb szintre emelhetik a játékélményt és segíthetik a játékvezetőket. Ez az innovatív fejlesztés lehetővé teszi, hogy VAR-csapat sokkal gyorsabban és pontosabban reagáljon a leshelyzetekre, ezzel is elősegítve a mérkőzések folyamatosságát és a döntések következetességét. A rendszer készen áll.” – mondta Roberto Rosetti, az UEFA bírói testületének vezetője.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Dani Carvajal
Tovább

A Granada elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a szombati bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, CañizaresVédők: Carvajal, Alaba, Nacho, Lucas…