Courtois: Az első félidő nehéz volt, de domináltuk a játékot

A Real Madrid 3-0-s győzelmet aratott a Celtic otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A találkozót követően a játékosok részéről Thibaut Courtois és Toni Kroos nyilatkozott.

Courtois

A mérkőzés

„Az első félidő nehéz volt, nagyon erősen kezdtek és nagyszerű hangulat volt a stadionban. Az első percekben már két szögletet is elvégezhettek, illetve egy lövést Militão vagy a kapufa hárított. Ezt követően sikerült megtalálnunk a ritmust és kezelnünk a helyzetet, ahogy múltak a percek, úgy játszottunk egyre jobban. A második félidőben már mi domináltunk. Ha a találkozó elején szereznek egy gólt, sokkal többet szenvedtünk volna.”

„Bő a keretünk és erőnlétileg is rendben vagyunk. Hozzá kellett szoknunk a kemény tempóhoz, amit diktáltak. Amint a labda elhagyta a játékteret, máris ott volt egy másik, és a szögleteknél is pörgött a játék, alig tudtunk fújni egy kicsit. Az első félidőben jobbak voltak, de Vininek is volt egy nagy lehetősége. A szünet után jobban játszottunk. Rüdiger és Eden, aki gólt és gólpasszt is jegyzett ma, nagyon sokat tettek hozzá a győzelemhez.”

Hazard

„Fontos volt számára, hogy jól érezze magát. A Celta elleni kihagyott büntetője után rosszul érezte magát és kihagyott néhány bajnokit is. Ő egy csodálatos, minőségi játékos. Az első öt perc nehéz volt számára, de felvette a ritmust és kulcsszerepet játszott a győzelemben. A gól és a gólpassz mindent elmond a teljesítményéről. Elégedett lehet, megmutatta az edzőnek is, hogy mire képes és több lehetőséget is kaphat.”

Thibaut Courtois

Hangulat

„Amikor az Atléticóval játszottam itt az Európa Ligában, a hangulat elképesztő volt. Imádom ezt a stadiont. A Bajnokok Ligája első fordulójában ez egy csodálatos helyszín, a szurkolók mindig pozitívak és a csapat mögött állnak. Minket is megtapsoltak. Ez a labdarúgás szépsége. Élmény volt itt játszani és győzelemmel távozni.”

Benzema sérülése

„Nem tudunk sokat. Amikor lehúztam a szögletet, őt indítottam, ekkor érzett valamit a térdében. Nem hiszem, hogy bármi komolyról lenne szó, mert Karim egy kisebb szúródás esetén is inkább lemenne a pályáról. Remélem, semmi komoly, de más is képes az ő posztján játszani.”

Kroos

A mérkőzés

„Nem vártunk könnyű meccset, mert otthon nagyon erősek. Az Európa Liga tavalyi döntősét 4-0-ra győzték le itt a hétvégén. Az első félidő kemény volt. Tudtuk, hogy képesek jó futballt játszani, de fontos volt, hogy nyugodtak maradjunk. Végül átvettük az irányítást és megérdemelten győztünk.”

Toni Kroos

A hazai szurkolók elismerése

„Ez csak a mentalitásukat mutatja. Elismerik az ellenfél játékosát és különleges hangulatot teremtenek.”

A labda irányítása

„A csapatunk képes anélkül támadni, hogy sokat lenne nálunk a labda, de vannak, akik élvezik, ha birtokolhatják a játékszert. Az első 20 perc után mi irányítottunk és feljavult a játékunk. Az eredmény a teljesítményünk tükre. Ha keményebb védekezésre késztetjük az ellenfelet, a helyzetek is jönni fognak.”

Hazard

„A képességei felől eddig sem volt kétségünk, csak a fizikai állapota és a sérülései akadályozhatták eddig. Ma kiemelkedő volt, remélem, tudja ezt tartani.”

Benzema sérülése

„Nem tudom, valami történt a térdével.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK