Rüdiger: Könnyebb volt a beilleszkedésem, mint eddig bármikor

Az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt Carlo Ancelotti mellett Antonio Rüdiger válaszolt az újságírók kérdéseire.

“Remélem, hogy játszani fogok. Megtiszteltetés, igazi kiváltság, ha Bajnokok Ligája-mérkőzésen léphetek pályára a Santiago Bernabéuban. Van némi izgalom bennem, de leginkább a játék iránti vágyakozás érzése uralkodik bennem. Az ellenfelünk csapatát nagyszerű játékosok alkotják, akik nagy intenzitással és sebességgel játszanak.”

“Szeretek előre törni, ez is az identitásom és játékstílusom része. Szeretek gólokat is szerezni, a szezon során annyi gólt akarok lőni, amennyit csak lehetséges. Az elmúlt idényben öt találatig jutottam, most többre vágyom.”

“Vini szeret cselezni, így érthető, hogy vannak olyan ellenfelek, akik megpróbálnak vadászni rá. Ezzel számolnod kell. Ez az egyik nagy erőssége, és ebben a tekintetben meg kell próbálnunk visszafogni őt némileg. Tisztelned kell az ellenfelet, aki megpróbálja tenni a dolgát a csapata győzelmének érdekében.”

“Nincs szükség arra, hogy a kvalitásairól beszéljek, nagyszerű játékos, ezzel mindenki tisztában van. Nyugodt az öltözőben, amint pedig pályára lép, minden tőle telhetőt megpróbál megtenni. Téged is nyugodtabbá tesz a pályán, ha tudod, hogy számíthatsz rá.”

“A többiekkel való kommunikáció nagyon fontos számomra a pályán. Már a mérkőzés előtt is, de közben is. Ez természetes számomra, a pályafutásomat végigkísérte. A pályán spanyolul beszélek, úgy gondolom, mindenki érti, amit mondani próbálok.”

“Hogy félnek tőlem a támadók? Nem tudom, mit mondhatnék erre. Nem hiszem, hogy bárkit is megfélemlítenék. Kemény vagyok, de ugyanakkor fair is. Erről árulkodnak a statisztikáim is, hiszen az elmúlt öt évben egyetlen piros lapot sem kaptam. Keményen játszok, ilyen a természetem.”

“A kor több tapasztalattal és érettséggel jár. Mindenki követ el hibákat, míg fiatal vagy, meg is kell engedned magadnak, hogy a hibák megtörténjenek. Most egy új bajnokságban játszok, ahol minden alkalmat megpróbálok megragadni a tanulásra. Most már tudom, hogy miként kezeljem jobban és nyugodtabban a dolgokat.”

“Nem én döntöm el, hogy kinek a társaként játszok középen, ez nem az én feladatom. Amikor Alabával játszottam, a nyelv szempontjából semmilyen problémánk nem akadt egymással. Spanyolországban vagyunk, spanyolul kell beszélnem. Még rengeteget kell fejlődnöm, de olaszul is tudok, így ez némileg megkönnyíti a dolgomat.”

“Timo Wernert régóta ismerem, játszottunk már együtt több csapatban is, örülök, ha láthatom a pályán. Most az ellenfelem lesz, és mindent megfogok tenni annak érdekében, hogy a saját csapatomat segítsem.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

“Nkunku egy fiatal, jó játékos, aki a csapata legjobbja eddig a jelenlegi idényben. Nagyszerűen teljesít.”

“Nagyszerű érzés gólt szerezni a Real Madridban. A Bernabéu szurkoló csodálatosak. Tisztában vagyunk azzal, hogy a lipcseieknél nagyszerű játékosok futballoznak, akik jók a támadásokban, gyorsak és nagy intenzitással képesek játszani. Ha lehetőséget kapok a játékra, remélem, hogy ismét belekóstolhatok a gólszerzés nagyszerű érzésébe. Most azonban csak arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek.”

“Ami az öltözőt illeti, normális emberek vesznek körül. Ha kívülről látod a Real Madrid játékosait, akkor azon tűnődsz, hogy vajon milyen lehet közöttük lenni, és azt hiszed, hogy nem egyszerű. Az igazság azonban az, hogy sokkal könnyebb volt a beilleszkedésem, mint eddig bármikor. Mindenki nagyon udvarias, tisztelettudó, csak és kizárólag jókat tudok mondani a csapattársaimról.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK