Egytől egyig: Real Madrid – RB Leipzig (2-0)

Visszatért otthonába a rekordbajnok. A csoport rangadóján az RB Leipzig látogatott Madridba, a kérdés az volt, hogy Európa királyai megtartják-e az eddigi 100%-os eredménysorozatot. Ez végül sikerült, de az elmondható, hogy összességében egy felejthető este volt.

Csapatok 

Real Madrid – 6,5 (szerkesztői pontszám: 6,5)

A szezon eddigi legrosszabb teljesítménye volt a tegnapi a királyi gárdától, ám még így is sikerült megőrizni a 100%-os szériát. Az látszik, hogy a csapat nagyon egyben van, és jól tudja adagolni, hogy éppen mikor mennyi energiát adjon ki magából, ami a szezon során kritikus lehet. Figyelem, jó sok hatos osztályzatot fogok kiadni, köszönhetően annak, hogy nagyon senki nem mozgott ki extrán lefele vagy felfele az átlagos teljesítménytől, annyit elmondhatunk, hogy összességében egy felejthető este volt. 

RB Leipzig – 6 (szerkesztői pontszám: 6)

Kemény, szervezett csapat benyomását keltette a három magyar válogatottal kiálló német alakulat. A tervük érezhetően az volt, hogy minimum egy ponttal távozzanak a spanyol fővárosból, ám ez nem egy kifejezetten könnyű feladat. Az biztos, hogy a Real Madrid – RB Leipzig párharcnak sokkal emlékezetesebb meccseket kell produkálnia, hogy a legendás német párosításokkal egy mondatban lehessen emlegetni. 

Játékosok

A mérkőzés legjobbja: Fede – 8,7 (szerkesztői pontszám: 9)

Lehet picit magas ez a pontszám, de lényegében hibátlan meccset produkált az uruguayi játékos, a gólja pedig megkoronázta a teljesítményét. Mindenhol feltűnt a pályán, rengeteget futott megint, volt több jó csele, veszélyes passzai, védekezésben is sokat hozzátett, a gólja pedig tökéletesen kivitelezett mozdulatsorozat volt, és az élményt még fokozni is tudta a gólörömével. Nagy formában van, a csapat egyik legfontosabb játékosává nőtte ki magát, függetlenül attól, hogy éppen melyik pozícióban játszik.    

      

Thibaut Courtois – 7,6 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Sok tennivalója nem akadt, de azt a pár lövést, ami a kapuja felé tartott nagy magabiztossággal hárította. A bajnokságban még nem jött össze neki a clean sheet, de a BL-ben az eddigi két meccsen még nem mattolták. Reméljük ez így marad sokáig.       

Dani Carvajal – 6,5 (szerkesztői pontszám: 6)

Hektikus meccse volt a saját nevelésünknek, egyrészt támadásban viszonylag sok szerepet kapott, ám nem oldotta meg túlzottan jól a feladatát, sok pontatlan átadása volt a pálya utolsó harmadában, és védekezésben is néha-néha lemaradt az emberéről, viszont volt pár igencsak fontos mentése is. Összességében neki is egy felejthető estéje volt. 

Rüdiger – 6,8 (szerkesztői pontszám: 6)

Látványosan nem voltak összeszokva Nachóval, emiatt akadt pár helyezkedésbeli hiba, amit majdnem kihasznált Nkunku és Werner, akik jól játszottak össze, és találták meg az üres réseket a védelemben. Toninak volt pár labdája, ami egész mutatós volt, de összességében neki is egy felejthető estéje volt.

Nacho – 7,2 (szerkesztői pontszám: 6) 

Látványosan nem voltak összeszokva Rüdigerrel, emiatt akadt pár helyezkedésbeli hiba, amit majdnem kihasznált Nkunku és Werner, akik jól játszottak össze, és találták meg az üres réseket a védelemben. Annak örültem, hogy Nacho volt a kapitány, de összességében neki is egy felejthető estéje volt.

Alaba – 6,6 (szerkesztői pontszám: 5,5)

Újfent a régi posztján kapott lehetőséget a közönségkedvenc védőnk, ám megint hagyott kívánnivalót maga mögött a teljesítménye. Támadásban nem volt eléggé éles, nem találta meg az összhangot Vinivel, neki is viszonylag sok pontatlan átadása volt. Szoboszlai sok feladat elé nem állította védekezésben. Összességében neki is egy felejthető estéje volt. 

Camavinga – 6,1 (szerkesztői pontszám: 5)

Talán a leggyengébb madridi produkció volt az övé, egy jó megindulásán kívül nem emlékszem tőle kifejezetten hasznos megoldására, ellenben több ízben veszített labdát, párharcokat, és támadásban szinte semmit nem tudott hozzátenni a csapathoz. Elmondható, hogy összességében neki is egy felejthető estéje volt.   

Tchouaméni – 6,6 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Én nagyon örültem az érkezésének, és bizonyítja is a francia középpályás, hogy miért is volt érdemes lerakni érte 80 millió eurót. Nem a tegnapi volt a legjobb teljesítménye nálunk, de nagyon szolid volt, a harmadik legtöbbet passzoló játékosunk volt, és az egész mezőnyből ő futotta a legtöbbet. Ezek mellett rengeteg labdaszerzése volt, és fizikálisan is uralta a középpályát. Csak így tovább! 

Modrić – 7 (szerkesztői pontszám: 6,5)

Neki is a tegnapi meccse az alsó polcra kerül csak a madridi teljesítményeket tartalmazó igencsak népes polcon, ám ez nála még mindig egy igen vállalható produkciót jelent. Volt egy lövése, ami igen veszélyes volt, ám a varázspálca a hátizsákban maradt. Összességében neki is egy felejthető estéje volt.

Rodrygo – 6,5 (szerkesztői pontszám: 5,5)

Próbálkozott a brazil helyettesíteni Benzemát, nagyon sokat futott, de nem volt annyit játékban, és nem tudott úgy visszalépni, hogy a francia játékszervezői képességét felejtese legalább egy kicsit. Nekem Hazard jobban tetszett ebben a pozícióban, de a belga sem az igazi. Összességében neki is egy felejthető estéje volt.            

Vini Jr. – 7 (szerkesztői pontszám: 6,83)

Mi ez a pontszám? Hetest nem éri el, de közelebb van hozzá, mint a 6,5-höz, ezért nem lehet jó szívvel 6,75-öt adni. 6,83 pontosan leírja a tegnapi teljesítményét. Veszélyes volt néha, néha túl sokat vállalt, de a meccs végén így is kiosztott egy gólpasszt Fedének. Én nagyon boldog vagyok és leszek a jövőben is attól, hogy ha nincs is jó meccse a brazilnak, vagy lő egy gólt, vagy kioszt egy gólpasszt. Mindezek ellenére úgy érzem, hogy összességében neki is egy felejthető estéje volt.  

  

Cserejátékosok   

Asensio – 7,4 (szerkesztői pontszám: 7)

Én vagyok az első a sorban, ha kritizálni kell Marcót, de tegnap beállt, majd lőtt egy gólt. Megemlíthetném, hogy játékban semmit nem mutatott, hogy a löbbölése egy botrányosan rossz megoldás volt, de a nap végén nem számít, mert mégis csak lőtt egy gólt annak ellenére, hogy elég kevés játékpercet kap. Reménykedjünk abban, hogy idén is sok gólt fog szerezni csereként beállva.

Mendy, Kroos, Ceballos és Mariano is kevesebb mint tíz percet töltött a pályán, és azért azt a cikk végefelé érve gondolom Ti is érzitek, hogy azokról is nehéz volt mit írni, akik 90 percet játszottak, szóval náluk nem is próbálkozok meg ezzel. Lehet fújolni, de a nap végén még mindig én írom a cikket, szóval ez marad így. Annyit kiemelnék, hogy Ceballosnak volt egy szép mozdulatsora, illetve Mendy kiharcolta azt a szabadrúgást, amiből Kroos gólpasszt adott Asensiónak, szóval a cserék eléggé sokat hozzátettek az eredményhez, meg Mariano is integetett futkározva párat, ha már Carlo kiengedte a friss levegőre.  

Edzői teljesítmény

Carlo Ancelotti – 7,3 (szerkesztői pontszám: 7)

Mit lehet írni? Jó a csapat, kellenek az ilyen meccsek a szezon során, ahol rutinból nyerünk, nem túl jó játékkal, még akkor is, ha nem túl élvezetes az ilyen meccseket nézni sem, meg osztályozni sem. De a lényeg, hogy újra nyertünk, és ha a madridi derbin folytatjuk a jó sorozatot, akkor végképp megérte a tegnapi meccs intenzitását beáldozni.  

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK