Egytől egyig: Atlético Madrid – Real Madrid (1-2)

A Metropolitanóba látogatott a királyi gárda, ahol a tét a derbin kívül a bajnokság első helye is volt, hiszen egy esetleges pontvesztéssel a Barcelona maradt volna a tabella élén. Legutóbb Solari alatt nyert itt a királyi gárda, így egy igazán pikáns meccsnek néztünk elébe, amelynek a végén minden madridista örülhetett. Nézzük, hogy pontszámokban hogyan is nyilvánul ez meg!

Csapatok

Atlético Madrid – 4,7 (szerkesztői pontszám: 6)
A tőlük megszokott keménységet hozták, de azon kívül túl sokat nem mutattak. Carrasco próbálkozott az első félidőben, de nem volt igazán veszélyes, a második félidőben találtak egy gólt, de egy pillanatig nem éreztem veszélyben a találkozó sorsát.

Real Madrid – 8,1 (szerkesztői pontszám: 8,5)
Zseniális első félidő, csendesebb második, összességében egy igazán meggyőző teljesítményt láthattunk a srácoktól. Sajnos nem sikerült lehozni kapott gól nélkül a meccset, ám ez inkább volt köszönhető Fortunának, mintsem a védelem hibájának. Továbbra is 100%-os a csapat minden sorozatot figyelembe véve, reméljük ez kitart év végéig.  

Játékosok

A mérkőzés legjobbja: Dani Carvajal – 7,6 (szerkesztői pontszám: 9)
Tökéletes meccset játszott Dani, aki úgy látszik, hogy a rangadók embere lesz. A tavalyi BL döntőn is hibátlan volt, most is. Sokszor ő volt az utolsó ember, aki menteni tudott, a széleken lehetetlen volt átjátszani, és támadásban is tudott hozzátenni a csapathoz. Reméljük ezt a formát sikerül átmenteni kisebb csapatok ellenében is. Lehet, hogy a meccs legjobbja címet más is megérdemelte volna, de Fedének és Tchounak is adtam már idén, és Dani is bőven eleget tett érte tegnap.

Thibaut Courtois – 7 (szerkesztői pontszám: 8,5)
Volt pár nagyobb védése, egy higgadt, már-már trademarknak mondható csele, illetve egy szokásos kapott gólja. Alapvetően jól jött ki a labdára, de lehet nem ordított elég hangosan Militaóra, hogy hagyja a labdát, és így Hermoso legnagyobb meglepetésére gólt tudott szerezni a matracosok.          

Alaba – 7,7 (szerkesztői pontszám: 8)
Az osztrák – ahogy mindenki a védelemből – is elég stabil volt. Túl sokat nem tudok írni, magabiztos volt, nem engedte élni az Atlético támadóit.

Militão – 7,5 (szerkesztői pontszám: 8) 
Remekül tért vissza a brazil a kezdőbe. Az év eleji podcastben említettem, hogy én megbontanám a párosukat Alabával, és Rüdigert raknám be Militao helyére, ám kezdem meggondolni magam. Remek megelőző szerelések, néhány élményszámba menő hosszú labda, és nagy magabiztosság jellemezte a játékát. 

Mendy – 6,8 (szerkesztői pontszám: 7)
Védekezésben ő is elég stabil volt, ám támadásban rendre rossz megoldást választott. Rüdiger váltotta a meccs utolsó szakaszára, lehet hogy többet fogjuk látni a jövőben a németet a kezdőben. 

Kroos – 7,7 (szerkesztői pontszám: 7)
Picit halványabb meccse volt a németnek, de a játéka rendkívül fontos volt, jelenléte biztosította azt, hogy az Atlético nem tud fölénybe kerülni a középpályán. Van egy olyan érzésem, hogy az idei év után vissza fog vonulni, ami hatalmas érvágás lesz.  

 

Tchouaméni – 8,3 (szerkesztői pontszám: 8,5)
Az. A. Gólpassz. Édes istenem. Kincs ez a gyerek, Casemiro tökéletes utódja. Hihetetlen, hogy a tavalyi év után – amikor Ramost váltotta Alaba – idén is van egy ilyen természetes átállás. Külön jó volt látni, ahogy kiállt a társakért is, úgy tűnik ilyen szempontból is számíthatunk majd rá.

Modrić – 7,9 (szerkesztői pontszám: 7,5)
A második gól nagy részben neki is köszönhető, remekül játszott össze Vinivel. Ezt leszámitva is jó meccse volt, Kroosszal rendesen eldugták a labdát az Atlético elől. 

Rodrygo – 8,9 (szerkesztői pontszám: 8)
Hivatalosan ő lett a meccs legjobbja, nálam voltak páran akik jobb teljesítményt nyújtottak a brazilnál, de nagyon meggyőző volt ő is. A gólja élményszámba ment, mind Fede megindulása, mind Tchouaméni passza, mind Rodrygo fantasztikus lövése zseniális volt. Sokkal aktívabb volt játékban, mint hétközben, lehet hogy nem annyira rossz megoldás a brazil fals kilencesként, ezt mutatja az is, hogy az elmúlt három bajnokiján is betalált.       

Vini Jr. – 7,8 (szerkesztői pontszám: 7)
Sajnálatos módon undorító támadássorozat áldozata volt hétközben Vini, ám ő újfent a pályán bizonyított. Megint minimum ketten vigyáztak rá, Llorrentének rendesen meggyűlt a baja vele. Egyszer tudott igazán meglógni, és abból a támadásból gólt is szerzett a csapat. Hihetetlen mennyire veszélyes játékos, nem lehet neki területet adni, mert akkor egyből büntet.      

Fede Valverde – 9,2 (szerkesztői pontszám: 9)
Újabb nagyon erős meccse volt Fedének, aki idén eddig a csapat egyik legjobb játékosa, játsszon bármilyen pozícióban is. Meg vagyok róla győződve, hogy minimum három tüdeje van, mert egy normális ember nem tud ennyit futni ilyen intenzitással, úgy, hogy folyton jó megoldásokat válasszon. Kincs. Azt meg csak lábjegyzetben említem meg, hogy elvileg a pályát éppen elhagyó Hermosónak odaszólt, hogy: “szép munka, idióta!”.  

Cserejátékosok  

Rüdiger – 7,4 (szerkesztői pontszám: 7)
Mendyt váltotta, és nem Alaba ment ki a balosra, hanem a német játszott ott, akinek ez a poszt még hiányzott a repertoárjából. Nekem kifejezetten tetszett az a húsz perc, minden labda megakadt rajta, és volt pár ígéretes futása is. 

Camavinga, Asensio és Ceballos is kevesebb mint tíz percet töltöttek a pályán, nem tudtak ez idő alatt számottevő teljesítményt nyújtani. Annyit azért kiemelnék, hogy Camavinga nagyon jónak tűnik idén is, sok párharcot nem vesztett, illetve Ceballos egy Jászai Mari díjas alakítással küldte az öltözőbe Hermosót. 

Edzői teljesítmény

Carlo Ancelotti – 8,3 (szerkesztői pontszám: 9)
Zseniális edzőnk van, aki egy tökéleteset meccselt, főleg akkor, ha a Lipcse elleni mérkőzésre is visszagondolunk. Hibátlanul adagolta akkor, hogy mennyit adjanak ki magukból a srácok, aminek a hozanatját láthattuk az első játékrészben. A második etapban megint visszavett az intenzitásból, de ezek kellenek, hogy minden fronton sikeresen helyt tudjunk állni. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK