Miguel Gutiérrez: Nagyon sokat fejlődtem Raúl irányítása alatt

A Real Madrid saját nevelésű játékosa augusztusban csatlakozott az első osztályban szereplő Girona együtteséhez. Miguel azóta folyamatosan jó teljesítményt nyújt, hat meccsen már két gólpassznál jár, most pedig a Radio MARCA-nak adott interjút, melyben kitért a Real Madridra is.

Elhagyni a Real Madridot

"Nagyon boldog vagyok itt, remek edzőnk van, és nagyszerűek a csapattársaim. Nagyon könnyedén ment a beilleszkedés. A Real Madridnál jelezték nekem, hogy távoznom kell, én pedig igyekeztem megtalálni a legjobb helyet. Szerencsére minden jól halad idáig, továbbra is ebben a felfogásban kell folytatnunk a játékot."

Érkezés Gironába, beszélgetés Michellel

"Michel egy olyan edző, aki szereti, ha a csapata birtokolja a labdát., és irányítja a mérkőzést. Nagyon jól megértjük egymást. Miután hívott és elmagyarázta, hogyan képzeli el a csapat játékát, nem volt kérdés számomra, hogy ide szeretnék jönni. Amikor egy csapat érdeklődik irántad, és megbízik benned, akkor nem sokat kell gondolkodnod egy ilyen döntésen. Nagyon örülök, hogy így döntöttem."

Folyamatos játék

"Az a célom, hogy folyamatosan fejlődjek és felnőjek az első osztályhoz. Amikor megvan a lehetőségem arra, hogy támadjak, akkor ezt igyekszem kihasználni. Mindig is azt mondtam, hogy támadószellemű hátvédként tekintek magamra, nagyon szeretek támadni. Itt, a Gironánál tudom fejleszteni ezt a kvalitásomat."

Több poszt, több edző a Real Madridnál

"Nagyon jól ismerem Gutit. Két évig ő volt az edzőm a Real Madrid utánpótlásában. Ő volt az első, aki a 10-es poszton játszatott engem. Úgy érezte, hogy ott kell játszanom. Szinte az összes poszton szerepeltem a Real Madrid akadémiáján, egyszer még kapus is voltam."

Távol a Real Madridtól

"Először egy kicsit nehéz volt távol lenni az otthonomtól, hiszen nagyon hosszú ideje Madridban éltem. Először Lopetegui alatt edzettem a Real Madrid első csapatával, és ez is elég hosszú ideje volt. Aztán még több időt töltöttem ott, amikor Zidane irányította a csapatot. Elképesztő ritmusban jár a labda, minden annyira egyszerűnek tűnt. Soha nem kaptam meg a helyemet az első csapatban, de a Castilla tagja voltam. Azért, hogy folyamatosan játékban legyek, sohasem volt probléma, mikor a vissza kellett mennem játszani a Castillába. Nagyon jó a kapcsolatom Raúllal, ez az időszak számomra nagyon pozitívan telt."

Raúl

"Egy olyan edző, aki sokat vár el magától és a játékosoktól is, nagyon sokat fejlődtem az irányítása alatt. Ő volt az edzőm az UEFA Ifjúsági Ligában és a Castillában is, és ahogy már mondtam, sokat fejlődtem neki köszönhetően játékosként és emberként egyaránt."

Lehetőségek az első csapatnál

"Amikor lehetőséget kaptam Ancelottitól, akkor mindig próbáltam a lehető legtöbbet kiadni magamból. A szezon közepén vissza kellett mennem a Castillához, hogy ne essek ki a játékból. A Real Madridnál a világ legjobbjaival kell versenyezned, és bekerülni a csapatba nagyon nehéz. Amikor pedig az utánpótlásban szerepelsz, vagy a Castillában, akkor ezt még közelebbről látod."

Meccs a Real Madrid ellen

"Nagyon különleges találkozó lesz, remélem, egy remekül játszó Gironát fogtok látni."

 

Rövid kérdések, rövid válaszok:

Gyermekkori példakép: Marcelo. Néha még ma is ír nekem és beszélgetünk, figyelemmel követi a fejlődésemet.

Egy jelenlegi hátvéd, akinek élvezi a játékát: Alphonso Davies

Milyen gyakran nézel meccset: Most többet nézek, mivel jobban meg akarom ismerni az ellenfeleket.

Ha nem hátvéd, akkor milyen poszton szerepelnél: szélső vagy középpályás

Az eddigi legkeményebb ellenfél a La Ligában: Celta Vigo

Egy csapat, ami majdnem leigazolt: A Manchester United élénken érdeklődött irántam, amíg a Real Madrid utánpótlásában szerepeltem.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK