Carvajal: Szeretnénk bebiztosítani az első helyünket a csoportban

Szerdán este 9 órakor a Real Madrid a Sahtar Donyeck együttesét fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A találkozó előtt a játékosok részéről Dani Carvajal osztotta meg gondolatait.

A mérkőzés

„Kemény találkozó vár ránk a csoport második helyezettje ellen, szeretnénk bebiztosítani a helyünket az élen, nagy lépést tehetünk efelé holnap.”

„Szerencsésnek érzem magam, hogy öt Bajnokok Ligáját is nyerhettem a klub színeiben. A titok az, hogy minden idény elején új lelkesedéssel indulunk, a célunk, hogy valami történelmit hajtsunk végre habfehér mezben. A klub értékei azt tanítják, hogy mindig nyerj és küzdj, ha pályára lépsz. Személy szerint jól érzem magam és sok lehetőséget kapok. Igyekszem fizikálisan is formába lendülni a világbajnokságra, hat vagy hét hetem van még, jó formában akarok megérkezni a tornára.”

A bajnokság vagy a Bajnokok Ligája megnyerése jelent többet?

Mindenkinek megvan a szubjektív véleménye erről. Úgy vélem, ha az utóbbi kilenc sorozatból ötöt sikerült megnyerned, az nem szerencse kérdése. Attól függ, hogy ki mit tart jogosnak. A futball az eredményekről szól, az a csapat nyer, aki több gólt szerez, mint ahányat kap. Ebből a szempontból mi voltunk a legjobbak. Nehéz arról beszélni, hogy mi igazságos és mi nem. Mi voltunk a bajnokok, a BL-ben pedig tudtuk, hogy mikor mit kell tennünk. Ha más csapatok teszik ezt, akkor a meritokrácia is tisztességesnek tűnik.”

Miért nem a Real Madrid a BL fő esélyese?

„Nagyszerű idényünk volt a bajnokságban, egy felemás szezonunk a BL-ben, de sikerült megnyernünk azt is. Nem tudom, miért nem mi vagyunk a favoritok. Nem én számítom ki az esélyeket a fogadóirodáknál. A Real Madrid a legfőbb 4-5 esélyes között van. Tudjuk, mennyire nehéz megnyerni ezt a sorozatot, nem hinném, hogy bárki, aki szembekerül velünk, nem tart minket potenciális győztesnek.”

A naptár sűrűsége

„Tudjuk, hogy a világbajnokság milyen sűrűvé teszi ezt az időszakot. Háromnaponta játszunk, a válogatott szünet után vasárnap már bajnokink volt, majd következik a BL-meccs és szombaton a következő találkozó. Ez a pihenés szempontjából egyáltalán nem kedvező. Rengeteg mérkőzés, kevés lehetőség a feltöltődésre. Ez fizikálisan megviselhet minket.”

Dani Carvajal

Benzema és a kihagyott büntető az Osasuna ellen

„Nem hiszem, hogy ez hatással lesz rá. Ő ettől jobb és kulcsfontosságú számunkra. Ő a legjobb a posztján. Remélhetőleg szerez két-három gólt és túllép ezen a hibán. Tudjuk, milyen a futball világa. Vannak rosszabb meccsek, mennyből is kerülhetsz a pokolba, vagy fordítva. Akár jó, akár rossz ez, pár nap múlva jön a következő meccs, ahol helyrehozhatod a dolgokat.”

Fiatalok a keretben

„Nem a reflektorfény ellopásáról beszélünk, kiegészítik a keretet, amely generációváltáson megy át és a jövőben ők lesznek a meghatározó játékosok. Most harmónia van a lelkes, keményen dolgozó fiatalok és a tapasztalt játékosok között. Ez az együttműködés eredményezi, hogy ilyen jó, versenyképes keretünk van.”

A szélsőhátvéd feladata

„Többet kell támadnod, de emellett az egyensúlyt is fenn kell tartani. Minden edző bizonyos feladatokkal bízza meg a szélsővédőket. Számomra az első a védekezés, ezt követi a támadás. Segítenem kell a csapatot és ennek érdekében jó döntéseket kell hoznom.”

Az ukrán helyzet

„Szégyen, hogy 2022-ben ilyen előfordul, egy csapat nem játszhat a hazájában, a helyi játékosoknak el kell hagyniuk az országukat. Látni a Sahtart, akik négy pontot szereztek két BL-meccsen, játszanak és reményt adnak néhány pillanat erejéig, ez nagyon jó az országnak. Jó dolog, hogy a futballon keresztül egy ideig elfelejthetik ezeket a dolgokat.”

A világbajnokság

„Pillanatnyilag nem hiszem, hogy sok játékos gondolna a vb-re. Annyira sűrű a menetrend, hogy egy hónap alatt le is tudjuk a csoportkört. Mindenki szeretne a lehető legjobb helyen állni a bajnokságban is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK