Benzema: A Real Madridból fogok visszavonulni, nincs más opció

A klub legújabb aranylabdása a tegnapi díjátadó után nyilatkozott a Real Madrid TV munkatársainak.

Az Aranylabda
"Ez egy olyan dolog, amiről gyermekkorom óta álmodtam, elképesztően büszke vagyok, hogy megnyertem az Aranylabdát. Szeretném megköszönni mindenkinek a Real Madridnál: a játékosoknak, akik nélkül elképzelhetetlen lett volna ezt elérnem, a szurkolóknak, akik mindig támogattak engem, és segítettek, hogy mindent kiadjak magamból a pályán, és természetesen az elnök úrnak. 21 évesen érkeztem Madridba, nagyon kemény és nehéz volt az első néhány hónap, de mindig is ott volt a fejemben az Aranylabda. Boldog vagyok, és büszke arra a munkára, aminek most meglett a gyümölcse."

Fejlődés
"Amikor 30 éves lettem, és átgondoltam a karrieremet, átkapcsoltam az agyam: ez annyit jelentett, hogy keményebben dolgozom és a csapatom vezére leszek. Szerencsés vagyok, hogy a Real Madridban játszhatok, a világ legnagyobb klubjában. 20, 21, 22 évesen nem volt meg bennem az a fajta ambíció, ami manapság. Nagyon boldog vagyok."

Az álmok
"Annak idején három álmom volt: venni anyukámnak egy házat, a Real Madridban játszani és megnyerni az Aranylabdát. Örülök, hogy ezek közül minden sikerült. Még a világbajnokságot szeretném megnyerni a francia válogatottal, mert az még hiányzik. Remélem, ott leszek a Katarba utazó keretben. Nagyon motivált vagyok, ott akarok lenni a vb-n. Továbbra is élvezni szeretném a futballt a világ legjobb csapatában és sok-sok trófeát akarok még nyerni."

Jövőre címvédés?
"Nem ilyen ember vagyok. Élvezem, amim most van. Ha többé nem kapok Aranylabdát, akkor ez a mostani győzelem is tökéletes nekem. Ha mégis nyernék még, akkor is ugyanígy érezném magam. Először mindig a munkára kell fókuszálni, aztán jönnek ezek a díjak. Gondolok-e arra, hogy jövőre újra itt leszek? Nem. Az álmom beteljesült, úgyhogy most valami mást szeretnék elérni. Sok önbizalmat és motivációt ad ez a díj nekem."

Visszavonulás
"A Real Madridban szeretném befejezni a pályafutásomat. Nincs más opció. Nem tudom, mennyi van még hátra, de ha egyszer majd úgy kelek fel reggel, hogy nehezemre esik elindulni edzésre, akkor fogom azt mondani, hogy vége. Jelenleg mindennél jobban szeretek edzésre elindulni."

Ez a díj mindenkié
"Úgy hívom, hogy az "Aranylabda az emberekért”, mert nagyrészt nekik köszönhetem. Mindig ott álltak mögöttem és támogattak. Pontosan ezért szeretném ezt a trófeát megosztani velük, megérdemlik. Mindig ott voltak és motiváltak engem."

Elvárások a Real Madridnál
"A Real Madrid a világ legnagyobb klubja, de a pályán kell bizonyítanod, hogy megnyerd ezt a díjat. Florentino Pérez mindig tiszteletet mutatott felém, mögöttem állt a nehéz időkben is. Annak idején személyesen jött el az otthonomba, hogy leigazoljon, és mindig azt mondogatta nekem, hogy egyszer meg fogom nyerni az Aranylabdát. Ez az egész nagyon boldoggá tesz."

"Élvezem, amim van, de a legfontosabb dolog a mindennapos kemény munka, csak ez juttat el ilyen messzire. Most itt az idő kicsit ünnepelni és kiélvezni ezt a pillanatot, aztán továbbra is ezen a szinten folytatni. Most még nem gondolok arra, hogy mi lesz a következő évben. Tudom, hogyha trófeákat nyerek a csapattársaimmal, akkor bármi megtörténhet, de jelenleg csak élvezni szeretném ezt az elismerést. Ez az évek óta tartó kemény munkám eredménye."

Cristiano Ronaldo
"Ahogy mindig is mondtam: óriási megtiszteltetés volt egy csapatban játszani Cristianóval. Egy igazi gólvágó, nagyon sokat tanultam tőle. Azon a napon döntöttem el, hogy többet hozok ki magamból, amikor távozott."

Versengés Lewandowskival
"Nincs közöttünk versengés, csak a saját csapatomra gondolok. Ő is teszi a dolgát és én is. És nagyon jól is megy neki a gólszerzés. De én sohasem rivalizáltam más játékosokkal, mert ez nem segít, nem tesz jobb játékossá."

Kylian Mbappé
"Mbappé gratulált nekem a díjátadó előtt. Nem beszéltünk semmit a Real Madridról. Az ő dolga, hogyan alakítja a saját történetét."

Tanács a gyerekeknek
"Azt tudom mondani nekik, hogy csak a futballra koncentráljanak, kövessék az álmaikat. Mosolyogjanak focizás közben, játsszák a focit, mert számomra ez a legfontosabb dolog az életben. Azt is üzenném nekik, hogy mindig élvezzék a játékot."

Anyai támogatás
"Rengegszer mondtam az anyukámnak, hogy egyszer meg fogom nyerni az Aranylabdát. Éppen ezért tölt különösen nagy örömmel, hogy vele együtt ünnepelhetek. Ő volt az az ember, aki mindig hitt abban, hogy ezt elérem. Nem tudom szavakba önteni a szeretetet, amit az édesanyám iránt érzek."

Példaképek
"Két példaképnek köszönhető, hogy futballista lettem: Ronaldónak és Zidane-nak. Mindketten megnyerték ezt a díjat, ami még különlegesebbé teszi a győzelmemet. Az pedig, hogy éppen Zidane adta át az Aranylabdát, hihetetlen érzés."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK