Egytől egyig: Real Madrid – Sevilla (3-1)

Nem volt sétagalopp, de a kitartás és a csapatmunka újfent kifizetődött. Fontos győzelem hazai pályán, tovább menetelve a ligában. Most azonban miénk a terep, értékelünk, pontozunk, és egy kicsit talán elemzünk is. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid – 7,8 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Ez most a kitartás és a szív diadala volt. A vezető gól után talán túlságosan is kényelmesre vette a figurát Ancelotti legénysége, aminek az első félidőben nem, utána viszont meglett a böjtje, és lehetett is rohanni a győzelem után. Pedig akár már korábban is le lehetett volna zárni a mérkőzést. Végül a cserék tudtak új életet lehelni csapatba, zseniális egyéni megmozdulásoknak köszönhetően pedig egy újabb nagy skalpot sikerült begyűjteni. Fontos kiemelni, hogy az idényben már többször is bebizonyosodott, hogy van élet Benzema nélkül is a csapat támadásaiban, és azt is, hogy immár hivatalosan kijelenthető: új csillag született Madridban. 

Sevilla – 5,6 (szerkesztői pontszám: 5)
Valahol azért fájó látni, hogy ennyire mélyen van most ez a Sevilla. Az andalúz klub sokkal szebb napokat élt még a közelmúltban is. A zseninek kikiáltott Monchi valamit – pályafutása során talán először – nagyon csúnyán elmért a nyáron, nem sikerült egyensúlyba hozni a távozók és érkezők minőségbeli különbségét. Ennek issza most a levét a csapat. Lopetegui menesztése egyelőre nem hozta meg a várva várt áttörést, de ismerve Sampaolit, némi tűz azért várhatóan érkezik a csapatba. Erre azonban még várni kell, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a mindössze két kaput eltaláló lövésük. 

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Fede Valverde – 8,7 (szerkesztői pontszám: 9)
Valami egészen elképesztő dolog ezt így leírni, de az az igazság, hogy nem ez volt élete meccse. Az már más kérdés, hogy így is letett az asztalra 4 kulcspasszt, valamint akasztott egy bődületesen nagy gólt. Mindez persze annyira volt elég, hogy a stúdióban megjegyezzék, szerencséje volt a gólnál. Persze. De tudjátok mit? Legyen. Legyen az, hogy Fortuna fogja a kezét, de akkor azt kívánom, hogy sose engedje el, mert ezekért a pillanatokért jó futballrajongónak lenni. Fede pedig ha így folytatja, gyakorlatilag minden egyéni címet bezsebelhet. Szigorúan Gavi után, persze. 

Thibaut Courtois – 6,9 (szerkesztői pontszám: 6)
Kiszolgáltatott helyzetbe került a gólnál, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, könnyű bevallani, hogy amikor élete formáját futotta az előző idény utolsó harmadában, ezt a lövést jó eséllyel nem csak a kapuba tudta volna paskolni. Ezen kívül egyetlen egyszer kellett védenie, nem tornáztatták meg túlságosan. 

Dani Carvajal – 6,8 (szerkesztői pontszám: 6)
Jobban hullámzik Dani teljesítménye, mint a tenger egy-egy nagyobb vihar után. Most épp a gyengébbik arcát mutatta. Több eladott labdája is volt, és a gólban is vastagon benne volt, még akkor is, ha azt a helyzetet egyébként egy rossz csapatszintű védekezés tette lehetővé – Carvajal viszont egyértelműen lemaradt Lameláról. Az viszont mindenképp említést érdemel, hogy mennyire olajozottan tud együttműködni a Carvajal-Fede gépezet, gyakorlatilag csukott szemmel is tudják, hogy mikor kell a másikat kisegíteni. 

Éder Militão – 7,5 (szerkesztői pontszám: 8)
Ismét odatette magát a brazil védő, bemutatva a mezőny legtöbb felszabadítását. Kellően kemény volt, de nem túlzottan durva, mindössze egyetlen szabálytalansággal le tudta hozni a meccset. Az egyetlen negatívum talán az eladott labdák száma, a csapatból ő szórta el legtöbbször a játékszert. A védőmunkája viszont szinte makulátlan volt. 

David Alaba – 7,4 (szerkesztői pontszám: 7)
Imádja az olyan meccseket, mint a tegnapi. A Sevilla gyakorlatilag csatár nélkül játszott, ráadásul az első emberei mindannyian átlagon aluli sebességgel bírnak csak. Ez lehetővé tette Alaba számára azt, hogy többször is fel-fellépjen a labdakihozatalokkal és a támadásokkal. Volt emellett egy veszélyes szabadrúgása is. A védőmunkáját viszont csak elvétve tesztelte bárki is, Isco nem nagyon tudta megnehezíteni a dolgát. 

Ferland Mendy – 6,4 (szerkesztői pontszám: 6,5)
Valamivel többet vállalt egyéni szinten, mint általában szokott, és a legtöbb ilyen húzása ezúttal be is jött, de még így is csendesnek mondható a társakhoz képest. Azért viszont mindenképp dicséretet érdemel, hogy Jesús Navasnak nem nagyon akadt momentuma a meccsen.

Aurélien Tchouaméni – 6,6 (szerkesztői pontszám: 5,5)
Véleményem szerint az eddigi egyik leggyengébb madridi meccse volt. Veszélyesen eladott labdák, valamint több helyezkedési hiba is jellemezte a játékát, és talán sebességben, valamint gondolkodásban is lassabb volt, mint az eddigi mérkőzéseken. A cseréje mindenképp indokolt volt, egyrészt a rizikófaktor csökkentése miatt, másrészt pedig azért, mert sebesség és dinamika érkezett a helyére. 

Toni Kroos – 7,5 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Csak egy újabb átlagos nap a gyárban: legtöbb labdaérintés, legtöbb passz, legmagasabb pontossági arány… 100-ból 97 passza célba ért. Mondhatnánk, hogy semmi extra, de meg lehet próbálni utána csinálni. Ja, igen, két kulcspassz is összejött azért tőle. Sokkal élesebb, mint az előző idényben volt, köszönhetően talán annak is, hogy többször jut neki pihenő. Lényegtelen, a lényeg az, hogy nagyon tetszik, amit eddig láthatunk tőle. 

Luka Modrić – 8 (szerkesztői pontszám: 8)
Neki köszönhetően szerezte meg a csapat a vezetést az első félidőben, de ezen felül is volt sok jó megmozdulása, három kulcspasszal fűszerezve. Ami szembetűnő volt, hogy sokkal többször merészkedett közelebb a kapuhoz, ez talán Benzema hiányának is betudható. Krooshoz hasonlóan neki is jót tesz, hogy 90 percek helyett a legtöbb esetben csak 60-70 percet tölt a pályán. 

Vini Jr. – 7,9 (szerkesztői pontszám: 8)
Adott két olyan gólpasszt, amelyikeknél a társaknak tényleg csak be kellett pofozniuk a labdát a hálóba. Ő maga is szerezhetett volna legalább egyet. Nem tudok viszont elmenni szó nélkül az elhibázott döntései mellett, mert bár nagyszerűen mutat a statisztikája, ez akár ennél is sokkal szebb lehetne. Folyamatosan fejlődik viszont, növi ki, vetkezi le magáról ezeket a dolgokat, és biztos vagyok benne, hogy még sokat tisztul majd a játéka. 

Rodrygo – 7,5 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Nem tudom, hogy a Benzema-korszak óta tudta-e bárki ennyire jól játszani a hamis 9-es pozícióját a francia támadó hiányában. Úgy gondolom, hogy nem. Tetszik, ahogy kapcsolódik a játékhoz, a társakhoz, imádom az egyérintős, lezser passzait, a vízióját, a ritmusváltásait és a fifikáját. Még úgy is, hogy ezen a meccsen azért akadt elhibázott döntése, illetve lövése neki is. Potenciál viszont rengeteg van benne, és nagyon úgy tűnik, hogy egyre fontosabb szerep is hárulhat rá. 

Cserejátékosok

Eduardo Camavinga – 7,4 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Közel fél órát töltött a pályán, Tchouaméni helyére érkezve. Beállásával pontosan az került a pályára, ami előtte hiányzott: energia, sebesség. Jól szállt be. 

Marco Asensio – 7,9 (szerkesztői pontszám: 8)
Talán idénybeli eddigi legjobb beszállása volt ez a mostani. Meglátásainak és passzainak hála sikerült új szintre lépnie a csapatnak, ez is bizonyítja, hogy a 76. percben is be lehet úgy szállni, hogy sorsdöntően befolyásold a meccs kimenetelét. Egy zseniális kiugratás, valamint egy gólpassz. Így zárta a tegnapit. 

Antonio Rüdiger – 7,2 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Annyi momentum közel sem jutott neki ugyanannyi idő alatt, mint Asensiónak, viszont egy fontosra így is futotta: az ő labdaszerzéséből indult a kontra Lucas gólja előtt. 

Lucas Vázquez – 7,9 (szerkesztői pontszám: 8)
Nincs könnyű helyzetben a spanyol, sokkal kevesebb lehetősége akad, mint az előző idényekben, de így is hozzá tud tenni a csapat eredményeihez. Cseréjével ezúttal Carvajal minden gyengesége kiküszöbölésre került, ráadásul még gólt is szerzett. Nehéz lenne ennél többet kérni tőle. 

Nacho nem töltött elegendő időt a pályán ahhoz, hogy ténylegesen értékelni lehessen. 

Edzői teljesítmény

Carlo Ancelotti – 8,2 (szerkesztői pontszám: 8,5)
A pályán látott egyéni húzások mellett ezt a meccset bizony Carlo nyerte meg. Nagyszerűen vette észre a csapat hiányosságait, időben és jól cserélt. Minden húzása bejött, a kezdőcsapatba sem tudok belekötni. Tetszik, amit idén eddig látunk tőle, jól forgatja a keretet, képes ténylegesen jó megoldásokat előhúzni meccsek közben is. Külön kiemelném azt, ahogy Rüdigert és Mendyt forgatja felváltva, hiszen az ő rotálásukban egészen sok lehetőség rejlik, érintve például Alaba pozícióját is. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK