A Real Madrid ajánlatot készül tenni Endrickért

A Real Madrid nem vár tovább, hivatalos ajánlatot készül tenni a 16 éves brazil támadójáért.

Endrick júliusban lett 16 éves, de már több mint egy éve arról szólnak a hírek, hogy különböző európai csapatok érdeklődnek iránta, köztük a Real Madrid is. Igaz, mindössze négy mérkőzésen van túl a profik között, de néhány napja ő lett a brazil bajnokság történetének legfiatalabb gólszerzője. A pályán mutatott játéka pedig már is elegendő volt ahhoz, hogy a Real Madrid minél előbb le akarja zárni átigazolását.  

A Real Madrid átigazolási politikája

Azt már megszokhattuk, hogy egyre fiatalabb korban csapnak le a nagy klubok a jövő lehetséges sztárjaira. A Real Madridnál ez a fajta filozófia 10 évre nyúlik vissza, körülbelül azóta kezdtek el Pérezék tudatosan eurómilliókat 17, 18, 19 éves játékosokba fektetni. Volt is erről nem olyan rég egy kimutatás, melyet a CIES (Sporttudományok Nemzetközi Központja) publikált. Ebből az látszik, hogy a Real Madrid az elmúlt 10 évben nem igazolt 30 éven felüli játékost, sőt, a 43 új igazolásból nekik volt a legalacsonyabb az átlagéletkora Európa top 5 bajnokságának csapatai közül.

Azt láthatjuk, hogy ezek a befektetések nem mindig térülnek meg, aminek számos oka lehet. Mégsem véletlen, hogy a klub – és egyébként más klubok is – ennyi pénzt és energiát fektetnek abba, hogy felkutassák és minél előbb le is igazolják a jövő tehetségeit. Endrick mindössze 16 éves, nem tudni, mi lesz vele 2-3-5-10 év múlva, nem tudni, hogyan fog tudni beilleszkedni hosszabb távon a brazil, aztán pedig az európai futballba. De pont ez az a kockáztatás, amit láttunk Vinícius, Valverde, Rodrygo vagy annak idején Casemiro esetében is. Az idő pedig a klub döntéshozóit igazolta.

Mire ez a nagy sietség?

A klubnál éppen ezért most úgy gondolkodnak, hogy "ha nem mi, akkor majd valaki más fogja leigazolni". Az a valaki más pedig a PSG, ugyanis a francia klub élénken érdeklődik a brazil játékos iránt, a hírek szerint tettek is egy 20 millió eurós ajánlatot a Palmeirasnak, melyet a brazil klub elutasított.

A Real Madridnál tavaly óta fontolgatják a játékos leigazolását. Akkor jártak ugyanis a játékos szülei Madridban, meglátogatták Valdebebast, a Santiago Bernabéut, és lenyűgözte őket, amit tapasztaltak. Azóta a Real Madrid képviselői kétszer is voltak Brazíliában, hogy felmérjék az Endrick körüli történéseket. A játékosmegfigyelők jelentései pedig nagyon pozitívak voltak, és egyértelműen arra a következtésre jutottak, hogy ha "Endrick azzá válik, amivé szerintünk válhat, akkor minél előbb le kell igazolni”.

Így jutottunk el oda, hogy a MARCA ma címlapon hozta a hírt, hogy a Real Madridnál döntöttek, és a következő napokban, hetekben hivatalos ajánlatot fognak tenni a Palmeirasnak. A vételár körülbelül 40-60 millió euró körül lehet, de ez még egyéb bónuszokkal változhat. Az biztos, hogy a játékos csak a 2024/25-ös szezon után jönne el Brazíliából és csatlakozna a Real Madridhoz.

Probléma Haalanddal

Érdekesség, hogy Endricket ugyanaz a vállalat képviseli, mely Viníciust is. Ők és a játékos családja is egyértelművé tették, hogy Endrick nem igazol abba a csapatba, ahol Erling Haaland játszik. Nincs emögött semmiféle ellenszenv a norvég támadó irányába, egyszerűen úgy gondolják, hogy mikor Endrick Európába érkezik, akkor Haaland 24 éves lesz és még előtte állnak a legjobb évei, így nehéz lenne érvényesülni mellette. Endricknek pedig akkor minél több játékpercre lesz szüksége, hogy formába lendüljön és alkalmazkodjon az európai topfutballhoz.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK