Courtois: Remélem, ez lesz az egyetlen vereségünk a szezonban

A Rayo Vallecano elleni 3-2-es vereség után a játékosok közül Courtois és a Lucas Vázquez nyilatkozott.

A mérkőzés

"A Rayo jól játszott és nagyon jól csinálták a letámadásokat. De tisztában voltunk ezzel, tudtuk, hogy mire képesek hazai pályán, tudtuk, hogy kemény meccs lesz. Nem voltunk elég élesek, hogy felvegyük a meccs intenzitását, főleg az első félidőben. Korán betaláltak, aztán szerencsére sikerült fordítanunk, nem sokkal később megint betaláltak. Elkerülhető gól volt, de sajnos nem sikerült tisztázni a tizenhatoson belül és a játékosuk lecsapott rá."

"Túlságosan sok könnyű gólt kapunk az idei szezonban. Ezek mögött pedig vagy egyéni hibák állnak vagy pedig az, hogy nem vagyunk 100%-osan fejben a meccsen. Két gólt szerezni idegenben egy ilyen ellenféllel szemben elégnek kellene lenni a győzelemhez. Most mégsem így történt. A második félidőben a büntetőnél nem volt szerencsénk. Sajnos Carvajal belépett a tizenhatoson belülre, ezért ismételték meg a tizenegyest. Nem vagyok biztos abban, hogy minden szituációban újrarúgatják-e, de a védésem Carvajal felé ment, ezért itt nem volt kérdés. Sajnos a másodikat már nem tudtam kivédeni."

A második tizenegyes

"Ilyen esetben már nem tudod, mit csinálj. Először középen akartam maradni, de amikor láttam, hogy a labda szélre megy, akkor elvetődtem, de sajnos nem értem el."

A büntetőrúgók elemzése

"Sokat foglalkozom ezzel, tudtam, hogy vagy Isi vagy Trejo fogja rúgni, de néha más áll oda, amire nem tudsz már felkészülni. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam kivédeni a másodikat, mert 2-2-nél ez nagy lökést adhatott volna a csapatnak."

Nehéz körülmények

"Tudtuk, hogy kemény és nehéz meccset fogunk játszani. A lelátókról labdákat dobáltak a pályára, húzták az időt, de ez teljesen normális a futballban. Remélem, ez lesz az egyetlen vereségünk a szezonban."

Meccsterhelés

"Ilyen sok mérkőzés után természetes, hogy szenvedni fogsz fizikálisan. Ma egy olyan csapattal találkoztunk, ami jobban játszott nálunk. Nem ez volt a legjobb napunk, csütörtökön szeretnénk győzni. Ha pedig a Barcelona is nyer, akkor csak két ponttal lesznek előttünk, amit a vb után könnyedén ledolgozhatunk."

Lucas Vázquez

A mérkőzés

"Nagyon kemény meccs volt. Korán megszerezték a vezetést, aztán sikerült ugyan fordítanunk, de mindössze öt percig tartott az előnyünk. Ez mentálisan letaglózó volt, hiszen épp a szünet előtt találtak be. Nehezen találtuk a játékunkat, nem tudtuk birtokolni a labdát és nem is igazán alakítottunk ki helyzeteket."

A Rayo büntetője

"Távolt voltam az esettől és nem láttam a visszajátszást, de Dani azt mondta, hogy nem volt tizenegyes. Nem tudom, hogy Courtois vagy valaki más miatt lett újrarúgatva, de ez a szabály. Igaz, ezt jó lenne következetesen használni."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…