A Real Madrid jött, látott és mindent vitt 2022-ben

Dubaiban tartották meg a Globe Soccer 2022 Awards elnevezésű rendezvényt.

A Real Madrid és a klub elnöke, Florentino Pérez, valamint Karim Benzema és Carlo Ancelotti volt a figyelem középpontjában a Dubaiban megrendezett Globe Soccer 2022 Awards rendezvényen.

És akkor menjünk sorjában, hogy miért is. Kezdjük a Real Madriddal. Szeretett klubunkat ugyanis 2022 legjobb klubjának választották meg, ami annyira nem meglepő, hiszen az idei évben Bajnokok Ligáját, spanyol bajnokságot, UEFA-szuperkupát és Spanyol Szuperkupát is nyert a csapat.

A Real Madrid tarolt a pályán kívül is

Florentino Pérezt az év elnökének választották meg. A Presidente a helyszínen vette át a díjakat, és mondott is egy rövid beszédet:

“Szeretnem kifejezni legnagyobb hálámat a Globe Soccer felé, amiért nekem ítélték ezt a díjat, és amiért a Real Madridot választották az idei év legjobb klubjának. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy én lehetek a Real Madrid elnöke, de ez a feladat hatalmas felelősséggel is jár, hiszen ez az a klub, mely több millió embert hoz össze a világon. Szeretném ezt a díjat minden madridistának ajánlani, továbbra is azon dolgozunk, hogy újabb és újabb trófeákat nyerjünk nekik.”

További Real Madridhoz köthető embereket is díjaztak. José Ángel Sánchez, a Real Madrid általános igazgatója az év vezetője lett, míg Juni Calafatot az év játékosmegfigyelőjének választották.

JAS így nyilatkozott a díjazás után: “Nincs semmiféle titok. Azért érünk el nagy eredményeket, mert keményen dolgozunk. Keményen dolgoznak a játékosok és a stáb is. Az elmúlt 20 évben sokat fejlődött a társadalom technológia, futballipar terén, és maga a labdarúgás is nagy változáson ment keresztül. Talán az a titok, hogy megtanulsz alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz, miközben hű maradsz a klubod identitásához. Pontosan ez az, amit mindennap próbálunk csinálni.”

Ancelotti és Benzema

Carlo Ancelottit az év legjobb edzőjének választották. Az olasz mester megnyerte a Bajnokok Ligáját, a La Ligát, a Spanyol Szuperkupát és az UEFA-szuperkupát is a csapattal idén.

Ráadásul Ancelotti lett az első edző, aki négy BL-trófeával büszkélkedhet, és aki először nyerte meg az európai top 5 bajnokság mindegyikét (angol, német, francia, olasz, spanyol). Emellett Carlót az UEFA is az év edzőjének választotta.

És a díjeső itt még nem ért véget, ugyanis Karim Benzema – annyira nem meglepő módon – megnyerte az év legjobb játékosának járó díjat. Benzema nemcsak bezsebelt idén négy trófeát, hanem megkapta az Aranylabdát, valamint az UEFA Év Játékosa elismerést is.

Benzema Erling Haalandot és Mohamed Salah-t előzte meg a szavazáson. Karim egyébként idén a BL (15 gól), a spanyol bajnokság (27 gól) és a Spanyol Szuperkupa (2 gól) gólkirálya is lett.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK