Karim Djaziri: Benzema már a negyeddöntőben is simán pályára léphetett volna

Nem csitulnak a kedélyek Karim Benzema és a francia válogatott körül. Most Karim korábbi ügynöke és közeli barátja tálalt ki.

Furcsaságok a francia válogatottnál

A történet onnan indult, hogy Karimot a világbajnokság kezdete előtt hazaküldte Deschamps a válogatottól, mert a franciák orvosi stábja szerint a támadó sérülése annyira súlyos volt, hogy nem épült volna fel a torna alatt. Aztán láss csodát, Benzema néhány nap után már edzésbe is tudott állni Madridban, majd néhány héttel később, a vb után lemondta a válogatottságot.

Több hír is szólt arról, hogy igazából Deschamps nem szerette volna, hogy Karim ott legyen a válogatottal, illetve azt is lehetett olvasni, hogy a két vezér, Lloris és Griezmann volt az, akik nem nézték jó szemmel Karim válogatottba való visszatérését.

Ugyan sok kérdés merül fel az egész üggyel kapcsolatban, mi azért olyan lehengerlő eszmefuttatásig nem mennénk el, mint hazánk egyik, sokkal szebb napokat megélt sajtóorgánuma, melynek névtelen szerzője szerint Benzema azért vonult vissza a válogatottságtól, mert “Olivier Giroud nagysága kifogott rajta”.

Kapóra jött a sérülés

Benzema korábbi ügynöke és egyik jó barátja, Karim Djaziri tegnap írta ki Twitterre, hogy “Egy héttel a sérülése után Benzema már Madridban edzett, majd néhány nappal később fél órát játszott egy barátságos meccsen. De a francia stáb szerint nem állt készen. Folytassátok csak a hazudozást, hamarosan úgy is jön az igazság.”

Nem is kellett sokat várnia arra az igazságra, ugyanis az ex-ügynök a mai napon ismét Twitteren osztott meg egy videót, amin Benzema sérülését elemzi ki egy szakorvos, Djaziri ezt írta a poszthoz: “Három specialistával is konzultáltam, mindhárom megerősítette, hogy Benzema teljesen felépült volna a negyeddöntőkre, és le is ülhetett volna legalább a kispadra. A kérdés, hogy akkor miért is kellett annyira sürgetned a távozását?”

Djaziri ezt a kérdést egyértelműen Didier Deschamps-nak címezte, ő volt az, aki meghozta a döntést Benzemát illetően. A franciák kapitánya ezeket az állításokat nem is tagadta a nyilvánosság előtt, és egyszer sem nyilvánult meg úgy, mint, aki szeretné, ha Benzema mégis ott lenne a vb-n. Ezért is gondolják úgy Franciaországban, hogy Benzemának nem a sérülés miatt, hanem politkai okokból kellett kihagynia a világbajnokságot.

Forrás: Twitter - Karim Djaziri
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK