Hivatalos közlemény: LaLiga közgyűlés

A Real Madrid vezetősége hiavatalos közleményben jelentette be, hogy nem kíván részt venni a december 7-ére soron kívül összehívott közgyűlésen.

A LaLiga 2022. december 7-én, Dubaiban megtartandó rendkívüli közgyűléséről szóló felhívásával összefüggésben a Real Madrid az alábbi észrevételeket teszi:

A rendkívüli közgyűlés összehívásáról szóló felhívásról november 25-én, azaz múlt pénteken értesültünk. A közgyűlést “sürgősséggel” hívták össze 2022. december 7-re, Dubai-ba (az Egyesült Arab Emírségekbe), hogy azon a LaLiga alapszabályának és belső szabályzatának számos, kiemelt jelentőségű módosításával foglalkozzanak. Ugyanebben a felhívásban az áll, hogy a közgyűlésen való részvétel megkönnyítése érdekében a LaLiga biztosítja a klubok képviselőinek és kísérőiknek a megfelelő utaztatást és szállást.

A felhívást jogellenesnek tartjuk, mivel a klubokat a LaLiga székhelyétől több, mint 5000 km-re hívják össze. Teljesen indokolatlan, hogy ilyen rögtönzött és rendkívüli körülmények között, megfelelő vita és higgadt elemzés nélkül foglalkozzanak a LaLiga belső szabályzatára vonatkozó módosításaival.

Helytelen és abszolut következetlen a LaLiga részéről, hogy vállalja több, mint 100 ember Egyesült Arab Emírségekbe történő utaztatásának költségeit egy ilyen jellegű esemény lebonyolítása érdekében az említett időpontban, amikor azt a LaLiga székhelyén is meg lehetne tartani észszerűtlen kiadások nélkül. A klubok anyagilag nagyon nehéz időket élnek át az elmúlt években elszenvedett bevételcsökkenések miatt, ezért felfoghatatlan, miért kellene ilyen mértékű és szükségtelen kiadásokat vállalniuk, különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben.

A Real Madrid C.F. a fent említett okok miatt nem küld képviselőt Dubai-ba, és sajnálatát fejezi ki, hogy ismételten reagálnia kell a LaLiga elnökének felelőtlen intézkedéseire, amelyek indokolatlan gazdasági terhet jelentenek, és amelyek súlyos mértékben rontják a spanyol labdarúgás megítélését és hírnevét.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…