Endrick: Cristiano Ronaldo és Vini miatt választottam a Real Madridot

Még 2022 vége előtt néhány nappal rendeztek egy jótékonysági mérkőzést, melyet minden évben a brazil legenda, Zico hív életre. A találkozón korábbi és jelenlegi labdarúgók állnak össze két csapatba és játszanak egy jót. A mostani találkozón részt vett a Real Madrid legújabb igazolása, Endrick is, aki végül három góllal zárta a meccset. A mérkőzés után Endrick interjút adott a MARCA-nak, amiben mesélt a Real Madridba való igazolásának hátteréről is.

Hogyan érzed magad azután, hogy hivatalosan is bejelentették, hogy a Real Madrid játékosa leszel?

Nagyon boldog vagyok. Hálás vagyok Istennek, de két lábbal a földön kell maradnom, hiszen még semmit sem nyertem. Sokat köszönhetek Istennek, a jövőt is csak ő tudja. 2024-ben csatlakozom a Real Madridhoz, remélem, hogy nagyszerű éveket fogok ott tölteni. Jelenleg még a Palmeiras játékosa vagyok, és addig értük fogok megtenni mindent a pályán. Kívánom, hogy a barátomnak, Viníciusnak legyen egy csodás szezonja, és persze a többieknek is, Rodrygónak, Militãónak. Na, meg a Real Madrid is nyerjen még néhány Bajnokok Ligáját, bajnoki címet, szuperkupát.

Miért a Real Madridot választottad? Más kluboktól is volt ajánlatod.

A Real Madrid egy hatalmas klub. Beszéltem erről Vinivel, és ő is reményekkel töltött meg engem. Cristiano Ronaldo szintén, ő a példaképem és a Real Madridban futballozott. Pontosan ezért választottam a Real Madridot, és úgy gondolom, ez volt a legjobb választás. Isten mindig is velem volt és tőle is azt a választ kaptam, hogy erre vezet az én utam.

Nem rég Vinivel töltöttél elég sok időt, milyen tanácsokat adott neked?

Sok mindentől beszéltünk, és sok mindennel kapcsolatban adott nekem tanácsot. Nem is nagyon tudom most felsorolni, mert tényleg sok mindenről szó volt, órákig itt lehetnék, úgyhogy ezt most megtartom magamnak. De annyit elmondhatok, hogy nemcsak erre az időszakra, hanem az egész életemre vonatkozó tanácsokkal látott el.

“Vini a barátom, és úgy gondolom, ez a barátság hosszú-hosszú évekig fog tartani. Bízom benne, hogy sok gólpasszt fogunk adni egymásnak, és sok gólt szerzünk majd együtt.”

Beszéltél Carlo Ancelottival vagy más játékosokkal a csapatból?

Igen, beszéltem Ancelottival, Rodrygóval, Militãóval. Ahogy már mondtam, nagyon hálás vagyok Istennek mindenért, ami velem történik. Remélem, még sok-sok szép pillanatom lesz. De az a fontos, hogy mindig két lábbal a földön maradjak, emberséges és kitartó legyek.

A mai találkozón úgy látszott, jól érezted magad, több gólt is szereztél…

Nem igazán vettem komolyan a mai meccset, de nagyon nem szeretek veszíteni. Jó kis találkozó volt, szerintem tetszett a nézőknek is. Ezután visszatérek Sao Paulóba, hogy folytassam az edzéseket és a felkészülést, mert csak így maradhatok jó formában a következő szezonra is.

Sajnáljuk, jelenleg nincs elérhető szavazás
Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Özil
Tovább

Özil: A Real Madrid a BL esélyese

A Real Madrid korábbi középpályása a MARCA újságírójával beszélgetett. Már eltelt egy év azóta, hogy úgy döntöttél, felhagysz…