Courtois: Ez egy kemény vereség, de még csak az idény felénél járunk

Courtois

A Real Madrid 2-1-s vereséget szenvedett a Villarreal otthonában a spanyol bajnokságban. A lefújást követően a játékosok részéről Thibaut Courtois és Lucas Vázquez állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Courtois

A mérkőzés

„Nyugodtnak kell maradnunk. Ez egy kemény vereség, de még csak az idény felénél járunk. Nem kezdtünk jól, sokszor elveszítettük a labdát és hagytuk őket formába lendülni. A félidőben még 0-0 volt az állás, volt lehetőségünk, de nem tudtunk élni vele.”

„A második félidőt még gyengébben kezdtük. Nem tudom, hogy beleértem-e annyira a labdába, hogy a kapufára pattanjon, de Mendy mögöttem volt és végül róla került a hálóba. Ekkor még meccsben lehettünk volna, de percekkel később egy olyan büntetőt ítéltek meg ellenünk, ami egyáltalán nem volt az. A kezezés annyira szubjektív, nehéz ezt elfogadni.”

„Az idény még nagyon hosszú és rengeteg mérkőzés vár még ránk. Ha ma nyertünk volna és a Barcelona esetleg holnap vereséget szenved, akkor is csak három pont az előnyünk. Az a futballban manapság már semmi. Tudtuk, hogy nehéz ellenfél ellen lépünk pályára, rég nem nyertünk már itt és a kupában ismét találkozunk.”

Alaba kezezése

„Nem beszéltem a játékvezetővel, de láttam a legutóbbi esetet Valladolidban, amikor a játékos szabad kezét érte a labda. A mai esetnél David keze még a földön volt, mivel elcsúszott és próbált felállni. Elesett, és mivel ez a támaszkodó keze volt, nem tudta elvenni onnan.”

„Még nem láttunk példát ilyesmire. Meglátjuk, nyáron megmagyarázzák-e nekünk. Ezt vehetik példának és megmutathatják, mi is a kezezés. A másik kezezés is kicsit vitatható, mivel nem láthatta a labdát, így ezt is meg kellett adni. Egy kicsit kompenzáltak. Ezután már nem tudtunk eléggé nyugodtak maradni a mérkőzés végéig.”

Lucas Vázquez

A mérkőzés

„Mindkét csapat nagyon nyíltan játszott. Az apró részletek döntöttek, ezért távozunk most üres kézzel. Folytatnunk kell a munkát. Az első félidőben nem tudtuk kihozni a labdát hátulról és megjátszani az elöl lévőket. Néha megtörténik az ilyesmi. Tanulnunk kell a hibáinkból és meg kell próbálnunk fejlődni.”

Alaba tizenegyese

„Akkor történt az eset, amikor az oldalvonalnál melegítettem, nem láttam jól ahhoz, hogy véleményt formálhassak. Reméljük, hogy a játékvezető és a VAR jó döntést hozott.”

Fontos összecsapás

„Fontos volt a mai mérkőzés, mert szoros a verseny az élmezőnyben. Ezért volt ma fontos megszerezni a győzelmet, de különböző helyzetek miatt ez nem sikerült.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…