Ancelotti: A Szuperkupa egy nagyon fontos teszt számunkra

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Szerda este a Real Madrid a Valencia együttesével találkozik a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében. Az összecsapás előtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, beszélt többek között a világbajnokság hatásairól, illetve kollégájáról, Gennaro Gattusóról is.

A mérkőzés

„A trófeák elnyerése nagyon fontos a klub számára. A Szuperkupa tavalyi megnyerése nagy önbizalmat adott nekünk, remélhetőleg idén is hasonló történik. Kicsit szűkösen készültünk, mert két mérkőzést kell lejátszanunk nagyon rövid idő alatt. Jól kell dolgoznunk az edzéseken és jó teljesítményt kell nyújtanunk a Valencia ellen, megpróbálunk a trófeával hazautazni innen.”

„Előre megjósolható volt, hogy az idény ezen szakaszában nehézségekbe ütközünk. Az edzések rendben zajlanak. A Villarreal elleni találkozó meglepett – nagyon más csapat benyomását keltettük. Jó döntéseket kell hoznunk, a védelmünk nem volt rendben. Ezen kell dolgoznunk. A csapat tudja, hogy kell ezt csinálni, hogyan kell jobban játszani, mint a Villarreal elleni meccsen. Nagyon fontos a jó védekezés, mert elöl megvan a kellő minőség. Erősebb védelmi alapokra van szükségünk, mint a Villarreal ellen.”

„Minden trófeáért meg kell küzdenünk, mert mindig ez jár a fejünkben. Most nagyon közel állunk ahhoz, hogy megszerezzünk egyet és mindent megteszünk a győzelem érdekében. A célunk a Szuperkupa megnyerése, most nem tekintünk ennél előrébb.”

Spanyolok a kezdőcsapatban

„Véletlen egybeesés, hogy a Villarreal elleni meccsen nem volt spanyol a kezdőcsapatban. A csapat gerincét spanyol játékosok alkotják, de a klub teljesen univerzális. Vannak spanyolok az akadémián is. A Real Madrid adja a legtöbb játékost a spanyol bajnokságnak, puszta véletlen, hogy legutóbb nem volt spanyol a kezdőben.”

A világbajnokság hatásai

„Nem látok ilyesmit. Fel kell mérnünk a helyzetet. Talán néhány játékosra hatással lesz a világbajnokság, várnunk kell kicsit és meglátjuk. Még mindig fáj kicsit a Villarreal elleni vereség. Várunk és meglátjuk, a csapat hogyan válaszol a Szuperkupában, ami egy nagyon fontos teszt számunkra.”

Carlo Ancelotti

Gattuso

„Szép időt töltöttünk együtt, mert együtt nyertünk trófeákat és sok időt töltöttünk egymás társaságában. A kapcsolatunk nem volt mindig jó, de nem akarok személyes kapcsolatokról beszélni.”

A Milan egykori játékosai edzőkké válnak

„Sokan választották ezt a pályát azok közül, akiket edzettem, például Seedorf, Pirlo vagy Nesta. Mindannyian tanultunk valamit, de ez egy jó élmény volt. Mindegyikük a saját tapasztalatát adta a csapatához. Gattuso csapatai szeretnek nagy intenzitással és egyértelmű identitással játszani a pályán.”

Védekezés

„Nincs semmi olyan, amit ne láttam volna már. A védelmünk egy szolid, kompakt blokk és ez tette lehetővé a sikereinket. A védekezés a koncentráción és az áldozatkészégen múlik.”

Tervezés

„Erőnléti szempontból nem tervezünk túlzottan előre, mivel rengeteg meccsünk van és kevés időnk a pihenésre. Máshogy kell kezelni ezt. A vereségünk nem a világbajnokság utáni fáradtságból fakadt, hanem abból, hogy nem játszottunk jól.”

Szaúd-Arábia

„Szeretem, hogy itt rendezik a Szuperkupát, tavaly is remek volt a hangulat és a szurkolók is meleg fogadtatásban részesítettek minket. Cristiano nagyszerű igazolás az Al-Nassr számára. A legjobbakat kívánjuk neki, a klub legendája, ahogyan Bale is. Mindig is a madridisták szívében lesz, a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Lucas Vázquez (forrás: realmadrid.com)
Tovább

Lucas Vázquez: A Real Madrid az otthonom

A szerződéshosszabbítása után Lucas is beszélgetett a Realmadrid TV munkatársával. Szerződéshosszabbítás „Reménykedtem abban, hogy ez megtörténik, most pedig…