Nacho: Itt a lehetőség egy újabb trófea megszerzésére

A Real Madrid legyőzte a Valencia együttesét a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, így vasárnap újabb trófeáért küzdhet Ancelotti együttese. A találkozó után a játékosok részéről Nacho, Marco Asensio és a mérkőzés legjobbjának választott Courtois nyilatkozott.

Courtois

A mérkőzés

„A büntetőknél jók voltunk, a kapu előtt már kevésbé. A végén voltak lehetőségeik nekik is, de mindent sikerült hárítanom. Fejlődnünk kell és keményen edzenünk az elkövetkező napokban.”

Lehetséges ellenfelek

„Ez nem érdekel minket. Két remek csapatról beszélünk, mindkettő nagyon jól játszik. Bármelyikük megnehezítheti a dolgunkat, nagyszerű döntő lesz. Meglátjuk, ki nyer az elődöntőben és az edző milyen taktikát választ majd, ami győzelemhez segít minket.”

A Courtois-tól való függőség

„Ez nem aggaszt. Talán meg kellene találnunk a módját, hogy több gólt szerezzünk, az esetemben pedig, hogyan ne kapjak több olyat, mint a Villarreal ellen. Jobban kell kezdenünk a második félidőt, de ez az edző taktikáján is múlik. Az edzői stábbal együtt ki kell elemeznünk, hol kell még fejlődni, de nincs semmi félnivalónk.”

Stratégia a tizenegyespárbajra

„Igaz, hogy nem készülünk a tizenegyespárbajra, de természetesen, ha a büntetőket szeretné gyakorolni, nincs akadálya. Néztem videókat az elvégzett tizenegyesekről például Cavani esetében, aki mostanában inkább jobbra lőtt, ezért mentem abba az irányba. Gayá a Sevilla ellen balra rúgta és kihagyta, azelőtt középre célzott, ezért mentem abba az irányba. A csapattársaim is remekül lőttek, ez az ő érdemük.”

Sérülésből való visszatérés

„Voltak mérkőzések, ahol nem éreztem olyan jól magam. Ezek nem lehetnek kifogások, amikor játszol, akkor játszol és kész. Talán néhány kulcspillanatban nem voltam ott teljesen, de nagyon jól éreztem magam. A világbajnokság után megoldottuk ezt a problémát és most már 100%-os vagyok. Próbálom minden erőmmel segíteni a csapatot és remélem, vasárnap is a társaim segítségére lehetek.”

Thibaut Courtois

Nacho

A mérkőzés

„Kemény volt. Hosszabbításban és tizenegyesek után nyerni nem egyszerű. A Valencia jól teljesített és végig versenyben voltak. Volt két nagy lehetőségünk, végül a szerencse is mellénk szegődött a tizenegyeseknél. Örülünk, hogy ismét döntőben léphetünk pályára.”

„Az ő góljuk okozta a problémát. Visszatértünk a második félidőre és az első támadásukból betaláltak. Ezen dolgoznunk kell, mert a Villarreal ellen is közvetlenül a szünet után kaptunk gólt. Ezeket a hibákat ki kell javítanunk az elkövetkező napokban.”

Pozícióváltás

„Hozzászoktam, nincs ezzel problémám. Boldog vagyok, hogy játszhatok, nem érdekel, milyen poszton. Középhátvédként jobban érzem magam, de örülök, hogy pályára léphetek.”

 Ancelotti

„Motivál minket, általa önbizalomra teszünk szert. A csapat ilyenkor kerül nagyobb nyomás alá, de magabiztosabbak vagyunk, mert tudjuk, mennyi munkánk van ebben. Ez működött is végül.”

Bizalom a csapat felé

„Bízom a csapattársaimban és persze Courtois-ban is, mert ők a legjobbak. Hatalmas bizalmunk van Courtois-ban, nem csak a tizenegyesek esetében. Minden mérkőzésen bizonyítja, hogy ő a világ legjobb kapusa. Nagyon jó dolog, hogy a csapatunk tagja.”

Nacho Fernández

Címvédés

„Különleges lehetőség. Minden, ami egy újabb trófea megszerzését jelenti, csodálatos érzés ennél a klubnál. Itt a lehetőségünk egy újabb megszerzésére, ami hihetetlen. Küzdenünk és harcolnunk kell az utolsó pillanatig.”

Asensio

„Bonyolult meccs volt, mindkét csapatból hiányzott a ritmus. Számunkra nehéz volt, de az a fontos, hogy bejutottunk a döntőbe és újabb trófeáért küzdhetünk. A második félidő elején nagyobb intenzitásra számítottunk. A gól felborította a terveinket, a Valencia nyomást gyakorolt ránk, remekül játszottak. Helyzeteket dolgoztunk ki és bármely irányba eldőlhetett volna a találkozó. Tizenegyesekkel továbbjutottunk és most boldogok vagyunk.”

„Minél hamarabb gólt akartunk szerezni, hogy elkerüljük a büntetőket, de a labda nem akart bemenni. Jól vagyunk, örülünk, mert bejutottunk a döntőbe és küzdhetünk a végső sikerért. A fináléban akartunk játszani és megpróbáljuk megnyerni azt, nem számít, ki lesz az ellenfelünk.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK