Beharangozó: Real Madrid – Barcelona: Mindent bele a Szuperkupáért!

Vasárnap este 8 órakor címvédésre készül a királyi gárda.

A 2023-as év első Clásicója máris trófeáról dönt. A Real Madrid a Valenciát ejtette ki a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, míg a Barcelona a Betis ellen harcolta ki a továbbjutást, így vasárnap este 8 órakor ők csaphatnak össze a végső győzelemért.

A nyár folyamán a királyi gárda a Frankfurtot legyőzve megszerezte első idei trófeáját, az Európai Szuperkupát, most pedig egy olyan országban szállhat harcba a Spanyol Szuperkupáért, ahol már kétszer is megnyerte azt. 2020-ban az Atlético Madrid, 2022-ben pedig az Athletic Bilbao ellen sikerült győzelmet aratni a döntőben.

„Komplett teljesítményt kell nyújtanunk a Barcelona legyőzéséhez”nyilatkozta Ancelotti a mérkőzést megelőzően. A keretből ezúttal Alaba, Tchouaméni és Lucas Vázquez is hiányzik sérülés miatt. „A Real Madrid mindig meg akarja nyerni a döntőket. Az ilyen sorsdöntő meccseken mindig hatékonyak vagyunk”mondta Benzema. Valóban, a csapat legutóbbi öt döntőjét megnyerte: 2022-ben az Európai Szuperkupában, a Bajnokok Ligájában és a Spanyol Szuperkupában, a 2020-as Spanyol Szuperkupában és a 2018-as klubvilágbajnokság során is győzött a királyi gárda.

Előzmények

Ez a nyolcadik alkalom, hogy a két együttes a Spanyol Szuperkupa döntőjében csap össze. A madridi alakulat hat alkalommal örülhetett (1988, 1990, 1993, 1997, 2012 és 2017), míg a katalán gárda csak egyszer, 2011-ben. Legutóbb ebben a sorozatban a tavalyi elődöntőben találkoztak a felek, akkor Ancelotti együttese nyert 3-2-re.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK