Benzema: A Real Madridnál mindig a trófeák megszerzése az elvárás

Vasárnap este 8 órakor a Real Madrid a Barcelonával találkozik a Spanyol Szuperkupa döntőjében. A mérkőzés előtt a játékosok részéről Karim Benzema állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzés

„Nagyon sokat jelent, hogy egy újabb döntőben léphetek pályára – újabb trófea, a büszkeség egy újabb forrása, mivel a Real Madridnál mindig a trófeák megszerzését, a döntők megnyerését várják el tőled. A legjobbunkat nyújtjuk majd, hogy hazavihessük a Szuperkupát. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de készen kell állnunk erre a találkozóra.”

„Magam mögött hagytam a sérülésem. Nagy erőfeszítések árán visszatértem a korábbi szintemre, hozzászoktam a játékhoz, a gólszerzéshez, gólpasszokhoz. Visszatértem és remekül érzem magam, remélem, a csapattársaim segítségére lehetek.”

Döntőre készen

„Ami történt, megtörtént. A legfontosabb a holnapi találkozó. Készen állok, jól érzem magam testben és lélekben is. A holnapi meccsre koncentrálok. A többi már a múlté, ez bonyolult.”

Forma

„A tavalyi év után, ami számomra nagyszerűen alakult, időre volt szükségem, hogy formába lendüljek a sérüléseim után. Már visszatértem és jó formában vagyok. Nem tudom, nézik-e a meccseket, de remekül érzem magam.”

Szerződéshosszabbítás

„A Real Madridnál vagyok. Minden edzést és minden mérkőzést élvezek. Mindig csak egy évvel tekintünk előre. Nem tudom, meddig leszek Madridban, de minden egyes napot élvezek, amit itt tölthetek. A szerződéshosszabbítás már más kérdés. Ugyanúgy élvezem az ittlétet, mint minden más madridi játékos. Egy újabb döntő vár ránk és remélhetőleg megszerezzük a trófeát.”

Szaúd-Arábia

„Szaúd-Arábia nagyon rendes ország. A szurkolók boldogok és remélem, megnyerjük ezt a kupát, ami nagyon fontos számunkra. Cristiano jól érzi magát itt. Meglátogatott minket tegnap és remélem, sok gólt szerez itt és megteremti a különbséget.”

Az ellenfél

„Ez egy nagyon fontos meccs, mivel egy döntőről beszélünk. A Barcelona egy nagyszerű csapat, de magunkra kell koncentrálnunk, arra, amit csinálunk. Még van egy edzésünk, felkészülünk a holnapra.”

Kritikák a sérülése miatt

„Nem figyelek ilyenekre. Tudom, mit csinálok és mit jelent számomra a Madrid. Sosem hagyom el ezt a klubot semmiért. Ugyan sérült voltam, de minden meccsen játszani és nyerni akartam.”

Hozzáállás

„Ma volt egy edzésünk, jól érezzük magunkat. Lucas Vázquezt sérülés következtében elveszítettók, de mindenki más készen áll. Remélhetőleg jó meccsünk lesz és mi vihetjük haza a trófeát.”

Találkozás Cristianóval

„Nem kellenek képek ahhoz, hogy megmutassuk, barátok vagyunk. A közösségi médiában megjelenő tartalmak egy teljesen más világot jelentenek, én megvagyok ezek nélkül is. Nem volt időm arra, hogy üdvözöljem, mert edzése volt. Remélem, láthatom holnap.”

A francia válogatott

„Ez irreleváns most. A holnapi mérkőzés a fontos. Nem beszélek a francia csapatról vagy a világbajnokságról, csak a holnapi találkozóval kapcsolatos kérdésekről.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…