Ancelotti: A hibáink határozták meg a végeredményt

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 3-1-s vereséget szenvedett a Spanyol Szuperkupa döntőjében a Barcelona ellen. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„A hibáink határozták meg a mérkőzés végeredményét. Nem vigyáztunk a labdára, ennek eredményeképpen kaptunk két gólt. A játék innentől megváltozott. Mindenki számára rossz meccs volt ez, de nem a lelkesedés hiányzott.”

„Szerintem nem beszélhetünk megalázásról, ez azért túlzás. A sportban néha nyersz, néha pedig veszítesz. Most elveszítettünk egy meccset a Barcelona ellen, a bajnokságban pedig legyőztük őket. Jobban játszottak, megérdemelték a győzelmet.”

Milyen a hangulat az öltözőben?

„A csapat megérezte ezt, mert általában megnyerjük a döntőket, de mindannyiunknak fejlődni kell. Az nem lehet kétséges, hogy a Real Madrid mindig visszatér az ilyenek után. Nem ez az időszak a döntő, de ez is kemény és nehéz, ahogy általában így van ez az idény bizonyos szakaszaiban. Gyakran jelentkeznek ilyen kemény pillanatok, ezért kell hamar túllendülnünk rajtuk úgy, hogy ugyanolyan elszántsággal és hozzáállással folytatjuk a munkát, ahogy mindig.”

Az intenzitás hiánya

„Ez hiányzott a csapatból, a csapat ma nem volt éles. 25 alkalommal adtuk el a labdát az első félidőben, nem mutattunk nagyobb intenzitást az egy az egy elleni szituációkban, rengeteg párharcot elvesztettünk. Minden szempontból gyenge meccs volt.”

Védekező munka

„Ha három gólt kapsz egy meccsen, akkor fejlődnöd kell védekezésben. A játékosoknak meg kell érteniük, hogy ezeket a hibákat könnyen elkerülhetik. A hibák előtt azonban mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a gólszerzésre. Miután megszerezték a vezetést, közelebb kerültek a győzelemhez és innentől nehezebb volt fordítani, ami a bajnokin sikerült.”

Ez fordulópontot jelenthet az idényben?

„A csapat nem a legjobb pillanatait éli, de folytatnunk kell a munkát, mert a minőségünk megvan ahhoz, hogy fordítsunk a dolgok állásán és minden sorozatban versenyképesek legyünk. Fáj ez a vereség, mert általában nyerünk a döntőkben, de még rengeteg trófeáért küzdhetünk és az utolsó pillanatig ezt is tesszük.”

„Össze kell szednünk magunkat és végiggondolni, hogy mit kell tennünk. Biztosítjuk, hogy ismét versenyképesek leszünk, de fejlődnünk kell védekezésben. Jelenleg ott nem vagyunk rendben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…