Hangosan szól a vészcsengő Madridban

Krízishelyzetben a királyi gárda.

Carlo Ancelotti először kapott ki egy döntőben 2010 óta, ez a vereség pedig igazán lehangoló a regnáló spanyol és európai bajnok Real Madridra nézve. Ráadásul egy olyan időszakban érkezett ez a kudarc, amikor a Barcelona Xavival látszólag egyre jobban teljesít, a katalán edző első trófeáját szerezte a kispadon a 3-1-s siker alkalmával.

Rijádban tökéletesen kitűntek a királyi gárda hiányosságai. A Valencia ellen is küzdelmes találkozón sikerült kiharcolni a továbbjutást, a Barcelona ellen viszont semmire sem tudott reagálni a csapat a 90 perc alatt. Gyermeteg hibák (emlékezzünk vissza az első találatra), nem létező átütőerő a támadóharmadban (az első kaput eltaláló lövés a 69. percben érkezett), valamint az első félidőben látható nemtörődömség jellemezte a csapatot, megspékelve a csapattársak egymás felé irányuló, nem éppen pozitív gesztusaival.

Ugyan a Spanyol Szuperkupa kisebb trófeának számít, a Real Madrid veresége a Barcelona ellen, figyelembe véve a csapatmorálra gyakorolt morált már sokkal komolyabb probléma. Egyértelmű volt, hogy a habfehér együttes győzelme kétséges lehet Rijádban a Villarreal elleni vereséget követően. A Valencia elleni elődöntőben nyújtott teljesítmény csak tovább fokozta ezeket a kétségeket, a döntő után pedig meg lehet húzni a vészharangokat a spanyol fővárosban.

Király-kupa, újabb döntő

Ancelotti figyelmeztette játékosait a folyamatosan jelentkező védelmi hibákkal kapcsolatban, de a csapatnak nem sikerült kezelnie ezeket a problémákat. Mindhárom találat a koncentráció hiányából született, rossz passzok és általános káosz jellemezte a védelmet. Benzema szépítő találata sem lehet gyógyír a madridi szurkolóknak. A lefújás utáni arcok a pályán és a lelátón mindent elmondanak. A hajó zátonyra futott. Ancelotti mindig azt mondja, hogy a futball az eredményekről szól, ebben a tekintetben pedig nem áll jól a fővárosi együttes.

A vasárnapi eredmény következményeként a Villarreal elleni kupameccs sokkal nagyobb jelentőséggel bír. Egy pillanatra talán észrevehetjük a magabiztosságot, de amint számítanak a hibák, különösen a Barcelona elleni vereség után, a nyugalom bármelyik pillanatban viharrá alakulhat.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK