Ceballos: Sohasem írhatod le a Real Madridot

A Real Madrid tegnap este drámai meccsen, 2-0-ás hátrányból nyerte meg a Király-kupa nyolcaddöntőt a Villarreal ellen. A mérkőzés után a két csodacsere, Ceballos és Asensio nyilatkozott.

Dani Ceballos

A mérkőzés

Nagyon gyenge első félidőt produkáltunk, éppen ezért még inkább nehéz volt ez a meccs. De, ahogy a mester is mondta, ilyenkor jön elő az a fajta éhség és bátorság, amit ez a címer táplál beléd. Ennek köszönhető, hogy megfordítottuk a találkozót.

Nagyon korán vezetést szereztek, irányították is a játékot, de jól reagáltunk erre, fejben végig a meccsben maradtunk. Olyasmi volt ez, amit korábban már többször is véghezvittünk.

Hátrányban lenni

Mindig az a célunk, hogy legyőzzük az ellenfelet és domináljuk a meccset. Mostanában sajnos ez nem így alakul, egyrészt a sok mérkőzés és a vb miatt. Most nagyon fontos mérkőzések jönnek, ezért meg kell találnunk a kiutat és mindent bele kell adni.

Második félidei cserék

Ezért vannak itt a játékosok. Minden meccsből, minden percből meg kell próbálnod kihozni a legtöbbet. A Real Madridnál nem is lehet ez másképp. A kispadról szálltunk be és tudtunk hozni egy új lendületet. Erre volt szüksége a csapatnak: energiára és akaratra.

A győztes gól

Minden játékos többet szeretne játszani, de tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű. Minden meccsen továbbra is harcolni fogok. Elképesztően örülök, hogy győzelemhez segítettem a csapatot.

Marco Asensio

A mérkőzés

Elégedettek vagyunk. Szenvedtünk kicsit az első játékrészben, meg is szerezték korán a vezetést, ami még nagyobb önbizalmat adott nekik. Az öltözőben arról beszéltünk, mi kell ahhoz, hogy megfordítsuk a mérkőzést, és, hogy meg kell mutatnunk a karakterünket. A második félidő remekül sikerült és végül sikerült is a fordítás.

Mindent meg kell tennünk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, emellett taktikailag is fegyelmezettebbnek kell lennünk. De a lényeg, hogy a pozitív dolgokra fókuszáljunk, ezeket vigyük magunkkal a következő meccsekre. Ott vagyunk a negyeddöntőben, most pedig készülhetünk a vasárnapi meccsre.

Félidei beszéd

Leginkább egymás bátorításáról szólt, meg arról, hogy javítsuk ki a taktikai hibákat. Onnantól kezdve feljavultunk védekezésben, sokkal kevesebb lehetőségük adódott. Támadásban pedig minden a mozgásokról szólt, ezek döntötték el a találkozót.

Cserék a szünet után

Hatással voltak a meccsre a cserék. Ceballos adott egy gólpasszt és rúgott egy gólt, amit én készítettem elő. De ez a győzelem kőkemény csapatmunka volt. Nagyon jól sikerült a második félidő, megmutattuk, miről is szól a Real Madrid. Bármilyen meccsen képesek vagyunk hátrányból felállni.

Feszült befejezés

Távol voltam az esettől, de az ilyen meccseken természetes ez a fajta feszültség. Nagyon fontosak ezek a mérkőzések, kieséses szakasz, valaki nyer, valaki veszít, mindenki pattanásig feszült. A meccs pedig még inkább előkészítette ezt a végjátékot, hiszen hátrányból szereztük meg a továbbjutást. Ilyen a futball, mostmár ideje továbblépni.

Morális löket

Nagyon kellett ez a győzelem és a továbbjutás. Az egész csapatnak ad egy önbizalomlöketet. Ezen az úton kell folytatnunk.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK