Nacho: Továbbra is küzdünk a bajnoki címért

A Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Valenciát a spanyol bajnokság 17. fordulójában. A mérkőzés után a játékosok részéről Nacho, Dani Ceballos és Thibaut Courtois nyilatkozott.

Nacho

A mérkőzés

„Csak örülök, hogy játszhatok. Az idény elején volt egy nehéz időszakom, amikor nem kaptam lehetőséget. Most szerencsés vagyok, mert sok mérkőzésen szerepelhetek és nagyon boldog vagyok. Nagyon fontos, hogy kapott gól nélkül lehoztunk egy meccset egy ilyen csapat ellen. Tovább küzdünk a bajnoki cím megszerzéséért.”

„Komplikált a helyzet, ha nincs sok lehetőséged, ez egy játékosnak nagyon fontos. Karrierem során az volt a szerepem, hogy olyankor játsszak, amikor a csapat ezt kívánta, vagy nagyon fontos pillanatokban. A tapasztalat tett jobb játékossá.”

Posztja

„Nem egyszerű egy másik poszthoz alkalmazkodni. Középhátvédként szeretek rendszeresen játszani, mert itt érzem magam a legjobban. A csapat ma azt kívánta tőlem, hogy szélsőhátvéd legyek. Ezen a poszton debütáltam és sokszor játszottam már így. Örülök, hogy segíthetem a csapatot és fel kell készülnünk arra, ami ránk vár még.”

Hosszabbítás

„Boldog vagyok itthon, a Real Madrid az otthonom. Nem a pénz, vagy más csapatok jelentik a kérdést. Személyes ügy, amely kapcsán még nem hoztam meg a döntést. Nincs problémám a klubbal, fantasztikus a viszonyunk. Az a legfontosabb, hogy most boldog vagyok, mert folyamatosan lehetőséget kapok. A klub is tudja ezt és bármi történjék, mindig a Real Madridhoz húz a szívem. A következő hónapokban meghozom azt a döntést, amely minden félnek a legjobb lesz.”

Ceballos

A mérkőzés

„Izgalmas időszakban vagyunk és keményen dolgoztam ezért. Nem volt könnyű; játszottam Angliában, majd visszatérve komoly sérülést szenvedtem, most azonban élvezem a játékot. Ezen az úton kell folytatnunk.”

„A mérkőzésre koncentráltam, mert még nem volt vége. Megindító, amikor a világ legjobb stadionja a te nevedet zengi. A szurkolók nélkül nem szereztünk volna pontot az utóbbi három meccsen és nem lennénk a kupa elődöntőjében.”

Pillanatnyi állás

„Dicséret illeti a Barcelonát, mert remekül teljesítettek az idény első felében, ahogyan mi is. Elveszítettünk néhány pontot, így most öt egységgel állunk mögöttük. Vasárnap fontos meccsünk lesz a Mallorca ellen, ugyanilyen formában kell pályára lépnünk.”

Modrić-tól és Kroostól tanulni

„Az utóbbi három meccsen egyaránt lehetőséget kaptam, ilyen még sosem történt, mióta a Real Madrid játékosa vagyok. Tanulnom kell Modrić-tól és Kroostól. 10 vagy 12 idényt lehúztak már itt és a legjobbak között emlegetjük őket. Alkalmazkodnom kell a szerepemhez. A legfontosabb, hogy továbbra is együtt játsszunk, ameddig csak lehet és hosszú karrierem legyen a Real Madridnál.”

Courtois

A mérkőzés

„Egymás után három meccset is lehoztunk kapott gól nélkül. A Sociedad ellen azt sem bántam volna, ha gólt kapok, amennyiben cserébe megnyerjük a találkozót. A legfontosabb a három pont megszerzése volt ma.”

„Védekezésben sokat fejlődtünk az Athletic, a Sociedad és a Valencia elleni meccseken. Ma esélyük sem volt. Jól játszottunk, de nem sikerült gólt szereznünk az első félidőben. A második játékrészben már sikerült betalálnunk, a kiállítás után pedig könnyű dolgunk volt.”

„Néha helyesen döntesz, néha pedig helytelenül, ami a visszavont gólokat illeti. A szünetben megnéztem az esetet, Benzema akaratlanul eltalálta a kezével. A játékvezető a könyöke miatt vonta vissza a találatot, de nem láttam semmi ilyesmit. A tizenhatoson belül előfordulnak az ilyen párharcok, néha nekünk kedveznek az ítélettel, néha nem. A Sociedad ellen is ugyanez történt. Ha egy játékos a földre kerül, a VAR észrevehet valamit, különösen, ha lassítva nézik vissza az eseményeket. A legfontosabb az, hogy ez nem befolyásolta a győzelmünket és sikerült javítanunk a játékunkon a második félidőben.”

Vini védelme

„Nem tudom, miért rúgta meg így. Meg kell védeni Vinit. A pályán nagyon szereti kifejezni magát, rengeteget cselez és a védőknek ez nem tetszik. Neki ilyen a játékstílusa és szükségünk van arra, hogy kibillentse az egyensúlyából a védelmet. Sok mérkőzésen szabálytalankodnak ellene, ma pedig a játékvezetőnek volt bátorsága leküldeni az illetőt a rúgást követően; ütemtelenül, ok nélkül rúgta fel Vinit.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Endrick
Tovább

Endrick: Levél az öcsémnek

A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…