Szerdán indul a klub-vb a Real Madridnak

A Bajnokok Ligája címvédőjeként vesz részt az idei klubvilágbajnokságon a Real Madrid. A csapat ma utazik a torna helyszínére Marokkóba.

Ez lesz az idei 6. versenysorozat, melyben pályára lép a Real Madrid. Ancelotti csapata szerda este 8 órakor játszik elődöntőt az Al Ahly együttese ellen Rabatban, a Prince Moulay Abdellah stadionban. Az egyiptomi csapatnak két mérkőzést kellett megnyernie, hogy idáig eljusson: először az Auckland City-t verték meg 3-0-ra, majd a Seattle Sounderst győzték le 1-0-ra.

A másik elődöntőben a Flamengo az Al Hilal csapatával mérkőzik meg. Közülük kerül ki a Real Madrid lehetséges döntőbeli vagy a bronzmeccses ellenfele. A torna döntőjét és a harmadik helyért zajló meccset is szombaton rendezik, előbbit 20 órákor, utóbbit 16:30-kor.

A csúcstartó klub

A Real Madrid jelenleg a legtöbb klub-vb-trófeával rendelkező klub, a mostani lehet a 8. alkalom, hogy megnyeri a sorozatot. Az első három győzelemkor még Interkontinentális Kupának hívták a sorozatot, itt 1960-ban a Peñarolt, 1998-ban a Vasco de Gamát, 2002-ben pedig az Olimpia de Asunciónt győzte le a Real Madrid. Az első, FIFA-klubvilágbajnokság néven futó trófeát 2014-ben, éppen Ancelotti irányítása alatt nyerte meg a klub, miután a döntőben legyőzték a San Lorenzót.

Aztán következett a történelmi triplázás: 2016-ban a Kashima Antlerst, 2017-ben a Gremiót, 2018-ban az Al Aint győzte le a csapat Zidane első eljövetelekor.

play-rounded-fill

Az ellenfél

Az Al Ahly az Afrika Bajnokok Ligája második helyezettjeként vehet részt a tornán. Erre azért van lehetőségük, mert a győztes Wydad AC marokkói csapat, a klub-vb-t pedig Marokkóban rendezik, és mivel a rendező ország alapból kap egy helyet a sorozatban, a FIFA úgy döntött, hogy a BL-második, egyiptomi csapat játszhat a klub-vb-n, hogy ne legyen két csapat egy országból.

Az Al Ahly egyébként a legtöbb Afrikai BL-serleggel büszkélkedő klub, tíz alkalommal hódították el a trófeát, emellett Egyiptom legsikeresebb csapata is. Sőt, a jelenlegi formájában ők játszották a klubvilágbajnokságon a legtöbb mérkőzést (20).

Így alakul a sorsolás

1. fordulóAl Ahly – Auckland City (3-0)
2. fordulóWydad Casablanca – Al Hilal (1-1; tizenegyesekkel 3-5 )
ElődöntőkFlamengo – Al Hilal
(február 7., 20:00)

Al Ahly – Real Madrid
(február 8., 20:00)
Bronzmeccsfebruár 11., 16:30
Döntőfebruár 11., 20:00
Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK